Koeman: Frenkie de Jong nog niet klaar voor terugkeer bij Oranje

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 12:54
frenkiedejong
Ronald Koeman heeft een update gegeven over de fysieke gesteldheid van Frenkie de Jong. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zijn sterkhouder buiten de selectie voor de huidige interlandperiode, omdat de middenvelder nog niet volledig hersteld is van zijn enkelblessure. De Jong raakte in april geblesseerd en heeft sindsdien moeite om weer volledig fit te worden.
"Ik heb Frenkie inderdaad gesproken over de telefoon," vertelde Koeman na afloop van de wedstrijd tegen Hongarije. "Met alle respect, maar hij is nog heel ver van honderd procent wedstrijdfit zijn. Het is nog veel te vroeg. Hij vond een kwartiertje spelen heel erg leuk, maar ook erg zwaar. Hij moet echt meer minuten gaan maken en weer gaan wennen aan dat wedstrijdritme."

Terugkeer Op Het Veld

De Jong maakte begin oktober zijn rentree als invaller in de Champions League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Young Boys en ook in de daaropvolgende La Liga-wedstrijd tegen Alavés. Tot nu toe speelde hij echter niet meer dan een kwartier tot twintig minuten per wedstrijd, wat volgens Koeman duidelijk maakt dat de middenvelder nog tijd nodig heeft om weer volledig in vorm te komen.
Vanwege zijn blessure miste De Jong niet alleen het Europees Kampioenschap afgelopen zomer, maar ook de seizoensstart met FC Barcelona. Koeman besloot daarom de middenvelder nog niet op te roepen voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland. "Hij moet zijn ritme vinden en weer op honderd procent komen. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig," aldus de bondscoach.