Koeman maakt voorselectie bekend: Koopmeiners terug, Memphis nog steeds afwezig bij Oranje

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 13:35
1000001600
Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de aankomende Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland bekendgemaakt. Teun Koopmeiners is terug in de selectie, na zijn recente transfer naar Juventus. Opvallend genoeg ontbreekt Memphis Depay opnieuw, ondanks dat hij onlangs een contract tekende bij Corinthians in Brazilië.
Koopmeiners terug na transfer naar Juventus
Koopmeiners, die zijn overstap naar Juventus maakte, keert terug in de selectie van Koeman. De middenvelder, die al lange tijd een vaste waarde is in Oranje, is met zijn transfer naar de Italiaanse grootmacht klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Zijn aanwezigheid wordt gezien als een belangrijke versterking voor Oranje in de cruciale Nations League-wedstrijden.
Memphis Depay nog steeds afwezig
Memphis Depay, die eerder vanwege een gebrek aan club niet werd opgeroepen voor de vorige interlandperiode, is opnieuw niet geselecteerd. Ondanks zijn recente overstap naar Corinthians in Brazilië, ontbreekt de aanvaller in de voorselectie van Oranje. Koeman heeft nog niet aangegeven waarom Depay opnieuw niet is geselecteerd, maar de keuze lijkt te zijn ingegeven door het feit dat Depay nog bezig is om volledig wedstrijdfit te worden na een lange periode van inactiviteit.
Blik op de Nations League
Met de belangrijke wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland op komst, wil Koeman een sterke selectie samenstellen om zich te kwalificeren voor de volgende fase van de Nations League. De terugkeer van Koopmeiners is een welkome toevoeging, maar het gemis van Depay roept vragen op over de invulling van de voorhoede.
De definitieve selectie zal binnenkort bekend worden gemaakt, waarna het Nederlands elftal zich gaat voorbereiden op deze belangrijke duels.