Mbappé bewijst criticasters ongelijk: Valverde prijst Real Madrid's nieuwe ster

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 16:18
gu yqpqa4aeyzmp
Fede Valverde is van mening dat Kylian Mbappé al zijn criticasters het zwijgen heeft opgelegd na speculaties dat zijn komst mogelijk voor onrust zou zorgen in de kleedkamer van Real Madrid. De sterspeler tekende een vijfjarig contract met de club en heeft inmiddels zeven doelpunten gemaakt in elf wedstrijden. Valverde is vol lof over zijn nieuwe teamgenoot.

Het debuut van Mbappé bij Real Madrid

Mbappé's veelbesproken overstap naar Real Madrid afgelopen zomer werd door sommigen als een risicovolle zet beschouwd. De vrees bestond dat de Franse superster moeite zou hebben om zich aan te passen aan een team waarin al getalenteerde aanvallers zoals Vinícius Junior, Jude Bellingham en Rodrygo Goes spelen. Maar de Wereldkampioen heeft zich snel aangepast, wat blijkt uit zijn zeven doelpunten in elf optredens.

Rust in de kleedkamer

Mbappé stond bij Paris Saint-Germain bekend om zijn verwoestende spel vanaf de linkerkant. Bij Real Madrid moest hij echter van positie wisselen, aangezien Vinícius Junior die plek al had ingenomen. Sommigen maakten zich zorgen over de mogelijke botsing van ego's, wat voor problemen zou kunnen zorgen voor trainer Carlo Ancelotti. Tot nu toe blijkt daar niets van waar te zijn. Hoewel de 1-0 nederlaag tegen Lille in de Champions League een teleurstelling was en Ancelotti zijn zorgen uitte over de speelstijl van het team, lijkt de sfeer in de kleedkamer positief en is men blij met Mbappé's aanwezigheid.

Wat Valverde zei over Mbappé

Valverde sprak met France Football over zijn nieuwe teamgenoot en was vol lof over zowel zijn spel als zijn persoonlijkheid. "Als persoon is Mbappé geweldig," vertelde Valverde. "Hij heeft veel mensen het zwijgen opgelegd. Mensen zeiden dat er conflicten zouden komen als hij hier zou zijn, ik weet niet wat allemaal. Hij heeft al die geruchten de kop ingedrukt en laten zien dat hij een spectaculaire persoon is. Zijn Spaans is trouwens indrukwekkend, beter dan dat van mij!"
De Uruguayaanse middenvelder voegde daaraan toe: "We weten allemaal wat voor speler Mbappé is, hij is één van de besten ter wereld. Het is een enorme voldoening om hem hier te hebben, en een vreugde om het veld met hem te delen. Ik heb moeten lijden toen ik tegen hem speelde, zowel bij PSG als met Frankrijk tegen mijn land. Hij valt in elke wedstrijd en elke training op. Hij is een absolute topper. Godzijdank is hij nu bij ons, ik kan ervan genieten, mijn familie ook, en mijn kinderen kunnen naar hem kijken."

Wat staat er op de planning voor Mbappé?

Mbappé werd buiten de selectie van het Franse elftal gehouden voor de UEFA Nations League-wedstrijden tegen Israël en België. Bondscoach Didier Deschamps legde uit dat hij geen risico wilde nemen met de fitheid van de aanvaller na zijn herstel van een dijbeenblessure. De verwachting is dat Mbappé weer in actie komt als Real Madrid het opneemt tegen Celta Vigo op 19 oktober.