Ten Hag wil Frenkie de Jong in winter naar United halen voor broodnodige kwaliteitsimpuls

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 14:04
frenkiedejong2
Erik ten Hag heeft opnieuw de naam van Frenkie de Jong op tafel gelegd bij het bestuur van Manchester United, zo meldt SPORT. Ondanks een zomer waarin meer dan 200 miljoen euro werd uitgegeven, heeft geen van de nieuwe spelers een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ten Hag, die al onder druk staat door de tegenvallende prestaties van Manchester United, ziet De Jong als de sleutel om de selectie te versterken.

Poging om De Jong te herenigen met Ten Hag

Ten Hag heeft al langer de wens om Frenkie de Jong naar Old Trafford te halen. De 54-jarige manager haalde eerder oud-Ajax-spelers als Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui naar Manchester, maar wil daar nu ook De Jong aan toevoegen. Manchester United staat momenteel teleurstellend veertiende in de Premier League en kan volgens Ten Hag wel een kwaliteitsimpuls gebruiken om weer competitief te worden.

De Jong gelukkig bij Barcelona

De Jong zelf heeft al meerdere keren aangegeven dat hij gelukkig is bij FC Barcelona. Ondanks zijn enkelblessure die hem dit seizoen tot nu toe slechts 24 minuten heeft laten spelen, lijkt hij niet op een vertrek aan te sturen. Desondanks zou de clubleiding van Barcelona, gezien de financiële situatie van de club, niet onwelwillend tegenover een transfer staan.

Hansi Flick wil De Jong behouden

FC Barcelona-coach Hansi Flick zal echter niet zomaar akkoord gaan met een vertrek van De Jong. Door blessures kampt de Duitser met een beperkte selectie aan middenvelders, en De Jongs kwaliteit is van groot belang voor het team. Daarom wordt verwacht dat Flick een eventuele transfer zal proberen tegen te houden.

Wat nu voor Ten Hag?

Ten Hag hoopt deze winter alsnog een hereniging met De Jong te realiseren, maar zal ondertussen moeten focussen op het verbeteren van de resultaten van Manchester United. De clubleiding van United ziet in dat het team momenteel niet kan concurreren met rivalen zoals Manchester City en Liverpool, wat de druk op Ten Hag alleen maar vergroot.