Virgil van Dijk verlaat Oranje en houdt zich niet aan zijn woord

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 12:00
dlbeatsnoopcom 3000 coyc69iuhv
Virgil van Dijk heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten en is teruggekeerd naar Liverpool, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. De aanvoerder van Oranje is geschorst voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland na zijn rode kaart in het duel met Hongarije. Daarom heeft hij, in overleg met de technische staf, besloten naar huis te gaan om rust te pakken.
Van Dijk's besluit staat in contrast met eerdere uitspraken na de wedstrijd tegen Hongarije, waarin hij duidelijk aangaf zonder twijfel bij de groep te blijven. "Natuurlijk blijf ik erbij. Voor mij is dat logisch. Ik ben gewoon bij de ploeg en ik zal goed herstellen," zei hij toen bij de NOS. Later gaf Van Dijk echter tegenover Voetbal International aan dat hij toch liever naar huis wilde. "Er is veel gesproken over al de wedstrijden die we moeten spelen, al die reizen. Het is een goed moment om rust te pakken."

Rode Kaart Tegen Hongarije

Van Dijk kreeg zijn rode kaart tegen Hongarije na twee gele kaarten binnen drie minuten. Eerst kreeg hij geel voor commentaar op de leiding, waarna hij voor een overtreding op Kevin Csoboth zijn tweede gele kaart ontving. Hierdoor is hij automatisch uitgesloten van deelname aan het duel met Duitsland.

Mogelijke Vervanging in de Wedstrijd Tegen Duitsland

Met het vertrek van Van Dijk is de vraag wie hem zal vervangen in de wedstrijd tegen Duitsland. Het lijkt erop dat Micky van de Ven de meest waarschijnlijke keuze is om naast Stefan de Vrij centraal achterin te spelen, terwijl Jorrel Hato mogelijk als linksback zal starten. Ian Maatsen is op die positie ook nog een optie voor bondscoach Ronald Koeman.