Bosz bevestigt mogelijke inzet van Noa Lang tegen Juventus: Basisplaats nog onzeker

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 20:14
1000000617
Peter Bosz heeft bevestigd dat Noa Lang dinsdagavond kan spelen in het cruciale Champions League-duel van PSV tegen Juventus. De aanvaller, die herstellende was van een hamstringblessure, miste de laatste twee wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en NEC, maar is volgens Bosz fit genoeg om weer in actie te komen. "Als ik dat wil, kan hij vanaf het begin spelen," aldus Bosz tijdens de persconferentie. Toch hield de trainer nog in het midden of Lang ook daadwerkelijk in de basis zal starten.
Lang heeft sinds de uitwedstrijd tegen Almere City op 24 augustus niet meer gespeeld. In die wedstrijd uitte hij zijn frustratie na een vroege wissel, iets wat later leidde tot zijn afwezigheid in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en NEC. Hoewel de exacte reden van zijn afwezigheid niet helemaal duidelijk werd, benadrukte Bosz dat er geen ernstige problemen speelden rondom de aanvaller.
Langs mogelijke terugkeer komt op een belangrijk moment voor PSV, dat in Turijn Juventus treft in een zware Europese ontmoeting. Naast Lang is er ook goed nieuws voor Mauro Júnior. De Braziliaan, die nog geen minuten heeft gemaakt dit seizoen vanwege een hamstringblessure, is ook weer fit en zou zijn rentree kunnen maken.
De fitheid van beide spelers biedt PSV extra opties in een periode waarin de wedstrijden zich in hoog tempo opvolgen. Toch blijft de vraag of beide spelers ook daadwerkelijk in de basis zullen starten, vooral gezien hun blessureverleden en het feit dat ze mogelijk nog wedstrijdritme missen. Voor Bosz lijkt het belangrijkste te zijn dat hij zijn selectie weer kan versterken met de terugkeer van ervaren krachten, net op tijd voor de confrontatie met Juventus.
Met Lang en Mauro Júnior beschikbaar, kan PSV met vertrouwen toewerken naar de belangrijke Europese avond, waarin het hoopt een goed resultaat te behalen in de Champions League.