Thomas Tuchel nieuwe bondscoach van Engeland Harry Kane reageert enthousiast

Nieuws
dinsdag, 15 oktober 2024 om 20:02
thomasthuche2l
De kogel is door de kerk: Thomas Tuchel wordt de nieuwe bondscoach van Engeland, zo meldt The Times dinsdagavond. De Duitser volgt Gareth Southgate op, en zijn aanstelling wordt naar verwachting deze week officieel bevestigd door de FA. Eerder meldde Sky Sports al dat Tuchel in pole position lag voor de functie, maar nu is de zaak rond.

Eerste Duitse bondscoach ooit

De 51-jarige Tuchel, voormalig trainer van Chelsea en Bayern München, wordt de eerste Duitse bondscoach van Engeland. Na zijn vertrek bij Bayern aan het einde van vorig seizoen, nam de FA contact met hem op. Ze waren op zoek naar iemand met ruime ervaring op het hoogste Europese niveau om Engeland naar hun eerste prijs sinds 1966 te leiden.

Reactie van Harry Kane

Engeland-aanvoerder Harry Kane, die vorig jaar met Tuchel werkte bij Bayern München, reageerde positief op het nieuws. "Hij is een fantastische coach en persoon," zei Kane tegen Sky Sports Germany. Kane gaf aan dat hij verwacht dat de FA hem zal benaderen zodra de aanstelling officieel is.

Tuchel moet Engeland naar succes leiden

Tuchel staat voor de uitdaging om Engeland naar succes te leiden, na een teleurstellende periode onder Southgate waarin de ploeg de finales van het EK 2021 en het EK 2024 verloor. Lee Carsley was tijdelijk bondscoach na het vertrek van Southgate, maar zijn periode kende gemengde resultaten, waaronder een verrassende nederlaag tegen Griekenland.