Ajax hervat Eredivisie tegen Fortuna Sittard na lange pauze

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 11:55
akpom2 1
Amsterdammers willen ongeslagen reeks voortzetten in de Johan Cruijff ArenA
Ajax keert woensdagavond na een maand afwezigheid terug in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Door afgelastingen van de duels tegen Feyenoord en FC Utrecht wegens politiestakingen, is het team van Francesco Farioli extra gemotiveerd om de drie punten binnen te halen.
In hun laatste competitiewedstrijd boekte Ajax een nipte 1-0 overwinning op sc Heerenveen, dankzij een doelpunt van Kristian Hlynsson vlak voor rust. Hoewel de Amsterdammers minder actief waren in de competitie, hebben ze in de voorrondes van de Europa League niet stilgezeten. Ze wonnen zes duels op rij tegen FK Vojvodina, Panathinaikos en Jagiellonia Bialystok, en plaatsten zich zo voor de groepsfase met uitdagende tegenstanders als SS Lazio, Maccabi Tel Aviv, Galatasaray en Besiktas.
Fortuna Sittard, onder leiding van trainer Danny Buijs, kende een sterke start van het seizoen met overtuigende zeges op Go Ahead Eagles (0-2) en Almere City (3-0). In hun laatste wedstrijd voor de interlandperiode leden ze echter een 0-3 thuisnederlaag tegen NEC.
Historisch gezien heeft Ajax een duidelijk overwicht op Fortuna Sittard. In 49 ontmoetingen won Ajax 38 keer, terwijl de Limburgers slechts vijf keer zegevierden. De overige zes duels eindigden in een gelijkspel. De grootste thuisoverwinning van Ajax op Fortuna is 5-0, een uitslag die drie keer werd behaald.
Afgelopen seizoen won Ajax beide ontmoetingen. In april 2023 werd er met 4-0 gewonnen in de Johan Cruijff ArenA, dankzij doelpunten van Steven Berghuis (2), Steven Bergwijn en Kenneth Taylor. De Amsterdammers zijn vastberaden om hun ongeslagen reeks voort te zetten en de fans opnieuw te trakteren op een overwinning.
De wedstrijd begint woensdagavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof leidt het duel in goede banen.