Josip Šutalo prijst nieuwe staf van Ajax: "Ik voel me geweldig"

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 11:39
1000000903
Josip Šutalo voelt zich uitstekend bij Ajax en ziet grote verbeteringen onder trainer Francesco Farioli. In een interview met Ajax TV deelt de Kroatische verdediger zijn positieve ervaringen en verwachtingen voor het seizoen.
"Ik voel me geweldig, zowel op het veld als daarbuiten," zegt Šutalo. "Er is een groot verschil met vorig jaar. Toen waren de resultaten om veel redenen niet goed. We hadden veel nieuwe, jonge spelers en dat was wennen. Dit seizoen heeft de trainer ons goed begeleid. Er zijn nieuwe eisen gesteld en we weten wat we moeten doen."
Ondanks kritiek en een minder succesvol vorig seizoen, dacht Šutalo niet aan vertrekken. "Het kwam niet in me op. Ik wist dat ik mijn plek moest verdienen. Het was simpelweg een seizoen van een slechte teamprestatie van elf individuen. Iemand eruit pikken heeft geen zin. Het team was niet goed en dat moet dit seizoen beter."
De nieuwe technische staf onder leiding van Farioli speelt hierin een cruciale rol. "Ze leveren geweldig werk, zowel op als naast het veld. Ze communiceren veel met ons, dus dat is goed. Tactisch gezien zijn we enorm verbeterd, vooral qua speelstijl."
Over zijn gesprek met Farioli vertelt Šutalo: "Hij vertelde me dat hij op mij rekent en dat het aan mij is hoe ik me gedraag. Hij doet er alles aan om mij een kans te geven op het veld. Voorlopig werkt dat heel goed."
De samenwerking met doelman Remko Pasveer verloopt ook naar wens. "We zijn allemaal professionals en moeten ons aan elkaar aanpassen. Remko is een ervaren keeper. Hij geeft me tijdens de wedstrijd aanwijzingen. Ik denk dat we goed met elkaar overweg kunnen en elkaar aanvullen."
Met het drukke speelschema in het vooruitzicht is Šutalo klaar voor de uitdaging. "Het is een pittig schema. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Het zal moeilijk worden, maar we moeten het samen doen als team."
De recente pauze gaf hem de kans om volledig fit te worden. "Ik had een klein probleem met mijn hamstring. Maar we gaan met de dag vooruit en ik ken de nieuwe jongens steeds beter. Het wordt elke dag beter."