Ajax mist Henderson, Weghorst, Traoré en Fitz-Jim tegen Slavia Praag: jong talent Faberski toegevoegd aan selectie

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 11:12
faberski thumb 1280
Ajax moet het donderdagavond in het Europa League-duel tegen Slavia Praag doen zonder Wout Weghorst en Jordan Henderson. Volgens Voetbal International ontbreken beide spelers niet alleen op de training, maar ook in de selectie die afreist naar de Tsjechische hoofdstad.
Henderson, die afgelopen zondag nog als invaller in het veld kwam bij de 0-2 overwinning op RKC Waalwijk, blijkt niet fit genoeg te zijn om deel te nemen aan de wedstrijd. De Engelsman kampt al langer met kleine fysieke ongemakken, die hem eerder tegen Go Ahead Eagles ook parten speelden.
Daarnaast ontbreekt ook Wout Weghorst, die vorige week tegen Besiktas nog inviel maar sindsdien last heeft van een lichte blessure. Hierdoor moest hij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk al aan zich voorbij laten gaan. Trainer Francesco Farioli kan echter nog beschikken over Brian Brobbey en Chuba Akpom als spitsen.

Faberski mogelijk in selectie

In de afwezigheid van Henderson en Weghorst is er ruimte voor jong talent. Een opvallende toevoeging aan de selectie is de achttienjarige Jan Faberski. De Poolse vleugelspeler maakte dit seizoen al indruk bij Jong Ajax en kan mogelijk zijn Europese debuut maken. Met een dunne bezetting aan vleugelspelers ziet Faberski zijn kans schoon om minuten te maken.
Ajax-trainer Farioli zal vermoedelijk Mika Godts en Bertrand Traoré op de flanken laten starten, maar de aanwezigheid van Faberski biedt extra opties voor de aanval.
Vraagtekens rondom Mannsverk en Klaassen Naast Henderson zijn er nog enkele onzekerheden binnen de selectie. Sivert Mannsverk, die de afgelopen weken herstellende was van een enkelblessure, is twijfelachtig voor het duel met Slavia Praag. Daarnaast ontbreekt Davy Klaassen, die niet speelgerechtigd is voor de Europa League.
Het duel tussen Ajax en Slavia Praag begint donderdag om 18.45 uur.

Update: Ajax mist ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim in Europa League-duel tegen Slavia Praag

Naast Wout Weghorst en Jordan Henderson, die eerder al niet fit genoeg bleken om af te reizen naar Tsjechië, is Ajax opnieuw getroffen door blessureleed. ESPN meldt dat ook Bertrand Traoré, die zondag nog inviel tegen RKC Waalwijk en belangrijk was met een doelpunt en een assist, niet inzetbaar is. Later bevestigde Ajax dat ook Kian Fitz-Jim ontbreekt vanwege fysieke problemen.
Met deze afwezigheden krijgt trainer Francesco Farioli een flinke uitdaging in de aanloop naar het cruciale Europa League-duel tegen Slavia Praag.