Ryan Flamingo : "We hadden deze wedstrijd moeten winnen"

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 00:08
83810f9053e89bf15e0ef9e00a17c962f79ae715
PSV leek dinsdagavond hard op weg naar de eerste overwinning in het Champions League-seizoen, maar moest in de slotfase alsnog genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Portugal. Verdediger Ryan Flamingo baalde na afloop stevig en blikte terug op het moment dat PSV twee dure punten verloor.
Flamingo gaf na de wedstrijd bij Ziggo Sport aan dat hij direct moet terugkijken naar wat er beter had gekund bij de gelijkmaker van Sporting. ''Ik moet hem nog even terugkijken. Ik weet niet precies wat er gebeurde,'' zei de verdediger. Vervolgens werden de beelden voorgelegd, waarop een voorzet van Sporting vanaf de linkerkant over Flamingo heen vloog, waarna Daniel Bragança acrobatisch de 1-1 binnentikte.
''De speler loopt in mijn rug weg. Eigenlijk moet de middenvelder meelopen, of hij moet mij coachen dat er moet worden overgegeven. Maar als ik niks zeg, moet hij denk ik meelopen,'' analyseerde Flamingo.

PSV laat zege glippen

PSV had de wedstrijd naar eigen zeggen in handen en Flamingo betreurde het moment waarop de voorsprong uit handen werd gegeven. ''Het is gewoon zuur. We hebben goed gespeeld en deze wedstrijd hadden we moeten winnen. Het is extra zuur, vooral omdat we de voorsprong niet over de streep konden trekken, maar we kijken vooruit naar de volgende wedstrijd.''
Ondanks het gelijkspel voelde het punt voor PSV als een teleurstelling. De ploeg van Peter Bosz liet zien lering te hebben getrokken uit de eerdere 3-1 nederlaag tegen Juventus en speelde met meer overtuiging en intensiteit. ''We leren ook als groep. Niemand gaat langs ons en we gaan alle duels winnen. Er kan niets fouts gaan, en we repareren het voor elkaar,'' aldus Flamingo over de teammentaliteit.
Op 22 oktober vervolgt PSV het Champions League-avontuur met een uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain.