AS Roma ontslaat Daniele De Rossi na teleurstellende seizoensstart

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 11:21
1000000901
AS Roma heeft hoofdtrainer Daniele De Rossi ontslagen na een tegenvallende start van het Serie A-seizoen. De club behaalde slechts drie punten uit vier wedstrijden en grijpt nu in om het tij te keren.
De 41-jarige De Rossi, een clubicoon die van 2001 tot 2019 voor AS Roma speelde, werd in januari 2024 aangesteld als hoofdtrainer. Ondanks een contractverlenging tot medio 2027 afgelopen juni, heeft de clubleiding besloten afscheid van hem te nemen. "Deze beslissing is genomen in het belang van het team, om zo snel mogelijk weer op het juiste spoor te komen nu het seizoen nog jong is," laat de club weten in een officiële verklaring. "We danken Daniele oprecht voor zijn inzet en passie; hij zal altijd welkom zijn bij de Giallorossi."
Onder leiding van De Rossi kende Roma een teleurstellende seizoenstart met gelijke spelen tegen Cagliari (0-0), Juventus (0-0) en Genoa (1-1), en een thuisnederlaag tegen Empoli (1-2). Vorig seizoen eindigde de club nog op de zesde plaats en schakelde het Feyenoord uit in de Europa League na strafschoppen. Het is nog niet bekend wie De Rossi zal opvolgen; verdere communicatie volgt later.