Real Madrid begint Champions League met moeizame 3-1 zege op Stuttgart

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 23:35
21718895350
Real Madrid heeft dinsdagavond een moeilijke overwinning geboekt in de Champions League door met 3-1 te winnen van VfB Stuttgart. De Spaanse kampioen had het lastig tegen de Duitse ploeg, die na een afwezigheid sinds 2010 terugkeerde in het elitetoernooi.
Stuttgart begon sterk in het Estadio Santiago Bernabéu en maakte het Real Madrid flink lastig. Deniz Undav was dicht bij de openingstreffer toen hij de lat raakte. Kort voor rust leek Real een strafschop te krijgen na een overtreding op Antonio Rüdiger, maar na tussenkomst van VAR Rob Dieperink werd de beslissing herroepen door scheidsrechter Halil Meler.
Vlak na rust brak Kylian Mbappé de ban voor Real Madrid. De Franse spits scoorde zijn eerste Champions League-doelpunt voor de club na voorbereidend werk van Rodrygo en Aurélien Tchouaméni. Met dit doelpunt bereikte Mbappé de mijlpaal van 50 Champions League-goals in zijn carrière.
Stuttgart gaf zich echter niet gewonnen en kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Undav maakte ditmaal wel raak met een kopbal. Real Madrid wist uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen. Rüdiger scoorde enkele minuten voor tijd met een kopbal uit een corner van invaller Luka Modric tegen zijn oude club.
In blessuretijd maakte de 17-jarige Endrick zijn Champions League-debuut extra speciaal door het derde doelpunt te scoren. Hij werd daarmee de jongste doelpuntenmaker voor Real Madrid in het toernooi en loste Raúl af als recordhouder.
Met deze overwinning begint titelhouder Real Madrid het nieuwe Champions League-seizoen met drie punten. De volgende uitdaging is een uitwedstrijd tegen Lille, terwijl Stuttgart het opneemt tegen Sparta Praag.