AZ met ongewijzigde opstelling tegen Elfsborg in jubileumduel Europa League

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 18:19
image 1
AZ heeft de opstelling bekendgemaakt voor het Europa League-duel tegen IF Elfsborg. Trainer Maarten Martens kiest voor dezelfde elf spelers die hebben bijgedragen aan de sterke seizoenstart. Het duel, dat tevens de 100e Europese thuiswedstrijd is voor de Alkmaarders, begint om 18:45 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.
Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro verdedigt het doel van AZ en heeft dit seizoen slechts twee tegentreffers geïncasseerd, mede dankzij de solide verdediging. De achterhoede bestaat uit Seiya Maikuma, Wouter Goes, Alexandre Penetra en David Møller Wolfe. Op het middenveld staan Jordy Clasie en Peer Koopmeiners, met Sven Mijnans als aanvallende middenvelder. De aanval wordt gevormd door Troy Parrott in de spits, geflankeerd door Ibrahim Sadiq op rechts en Ruben van Bommel op links.
Voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer Martens aan dat het belangrijk is om goed te starten in de Europa League. "We willen laten zien dat we heel goed zijn en dominant kunnen spelen," aldus Martens. Hij verwacht een gedisciplineerde en fysiek sterke tegenstander in Elfsborg en benadrukt dat AZ vooral naar zichzelf zal kijken en niet te veel zal aanpassen aan de tegenstander.
AZ is uitstekend begonnen aan de Eredivisie, met een gelijkspel tegen FC Groningen (0-0) en verder alleen maar overwinningen. Martens is benieuwd hoe zijn team het doet tegen Europese tegenstanders, vooral omdat dit voor sommige spelers een nieuwe ervaring is.
Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Goes, Penetra, Møller Wolfe; Clasie, Koopmeiners; Mijnans; Sadiq, Parrott, Van Bommel.
Opstelling IF Elfsborg: Pettersson; Holmén, Ibrahim, Yegbe; Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult; A. Zeneli, Baidoo, Qasem.
AZ begint woensdagavond aan hun Europa League-campagne tegen het Zweedse Elfsborg. De aftrap in het AFAS Stadion is om 18:45 uur.