FC Barcelona haalt Wojciech Szczesny als nieuwe doelman na blessure Ter Stegen

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 17:28
gettyimages 1456575989jpg
Wojciech Szczesny keert terug uit zijn voetbalpensioen en tekent een contract bij FC Barcelona tot het einde van het seizoen, zo meldt transferspecialist Fabrizio Romano woensdag. De 34-jarige Poolse doelman wordt de vervanger van Marc-André ter Stegen, die door een zware knieblessure maandenlang moet revalideren.
Volgens Romano zal Szczesny de komende dagen medisch worden gekeurd in Spanje. Als alles volgens plan verloopt, verbindt hij zich tot medio 2025 aan de Catalaanse club. Barcelona benaderde recentelijk de zaakwaarnemer van Szczesny om te peilen of hij openstond voor een terugkeer op het hoogste niveau. De routinier staat nu op het punt om zich bij de selectie van trainer Xavi Hernández te voegen.
Eerder deze zomer zette Szczesny verrassend een punt achter zijn actieve loopbaan. In overleg met Juventus werd zijn nog één jaar doorlopende contract ontbonden. "Mijn lichaam kan het nog wel aan, maar mijn hart ligt er niet meer. Ik wil meer tijd besteden aan mijn familie en daarom heb ik besloten te stoppen met voetballen," verklaarde hij destijds op sociale media.
De blessure van Ter Stegen, die zondag tijdens de 5-1 overwinning op Villarreal per brancard van het veld moest, dwong Barcelona om snel te handelen. De Duitse doelman zal maanden moeten revalideren, waardoor de club op zoek moest naar een ervaren en transfervrije keeper.
Szczesny liet onlangs al doorschemeren dat een avontuur bij Barcelona moeilijk te weigeren zou zijn. "Het zou respectloos van mij zijn als ik deze kans niet zou overwegen," zei hij tegenover Spaanse media. Met zijn komst hoopt Barça het gat onder de lat op te vullen en de rest van het seizoen succesvol af te sluiten.
De Poolse sluitpost kan terugkijken op een indrukwekkende carrière. Hij keepte 252 wedstrijden voor Juventus, waarmee hij driemaal kampioen werd en drie keer de Coppa Italia won. Daarvoor stond hij onder de lat bij AS Roma, Arsenal en Brentford. Daarnaast heeft hij 84 interlands voor Polen achter zijn naam staan.

🚨🔵🔴 Wojciech Szczesny to Barcelona, here we go! Deal in place for Polish goalkeeper to join as free agent. Szczesny will come out of retirement to sign for Barça and replace ter Stegen on one year contract. ↪️🇵🇱 Medical tests will take place in Spain in the next days.

Image
228.6K
Reply