Barcelona blijft ongeslagen na nipte zege op Getafe: Lewandowski trefzeker

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 23:11
robert lewandowski barcelona 2024 25jpg
FC Barcelona blijft maar winnen in La Liga. De ploeg van Hansi Flick boekte woensdagavond hun zevende overwinning op rij door Getafe met 1-0 te verslaan.
Barça begon sterk aan de wedstrijd en zette Getafe direct onder druk. Na ongeveer twintig minuten spelen was het raak. Robert Lewandowski stond op de juiste plek toen doelman David Soria een voorzet van Jules Koundé niet goed verwerkte. De Poolse spits aarzelde niet en schoot de 1-0 binnen.
Even leek Lewandowski zijn tweede van de avond te maken, maar dat feestje ging niet door vanwege buitenspel. Ondanks dat Barça niet verder uitliep, hadden ze weinig te duchten van Getafe, dat vooral bezig was met verdedigen en tijdrekken.
In de tweede helft probeerde Barcelona de voorsprong uit te breiden. Jonge talenten als Lamine Yamal en Raphinha kregen kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar slaagden er net niet in om te scoren. Het bleef daardoor spannend tot het laatste fluitsignaal, maar de Catalanen trokken de overwinning over de streep.
Terwijl veel Europese clubs deze week actief waren in de Europese competities, werkte Barcelona rustig hun competitiewedstrijd af. Onder leiding van Hansi Flick hebben ze nog geen enkel punt laten liggen dit seizoen. Het vertrouwen is groot in Camp Nou, en dat straalt de ploeg ook uit op het veld.
Robert Lewandowski lijkt te floreren onder Flick. De 36-jarige spits heeft dit seizoen al zes keer gescoord en is van onschatbare waarde voor het team.
Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Osasuna op het programma. Met de vorm waarin Barça momenteel verkeert, zullen ze ook daar vol voor de winst gaan.