Gakpo en Jota schitteren in 5-1 zege van Liverpool op West Ham

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 23:40
gettyimages 2174504536
Liverpool FC denderde overtuigend door naar de vierde ronde van de EFL Cup met een 5-1 zege op West Ham United
Liverpool heeft woensdagavond met een klinkende 5-1 overwinning op West Ham United de vierde ronde van de EFL Cup bereikt. Onder leiding van manager Arne Slot was de ploeg op Anfield een maatje te groot voor de bezoekers, die het duel eindigden met tien man. Diogo Jota (twee keer), Mohamed Salah en Cody Gakpo (twee keer) zorgden voor de goals aan de kant van Liverpool, terwijl Jarell Quansah aan de andere kant ongelukkig in eigen doel scoorde.
Arne Slot koos ervoor om enkele grote namen, zoals Virgil van Dijk, Salah en Trent Alexander-Arnold, op de bank te laten starten. Dat gaf de kans aan spelers als Cody Gakpo en Konstantinos Tsimikas om vanaf de eerste minuut hun waarde te tonen. Ook nieuwkomer Federico Chiesa maakte zijn basisdebuut voor Liverpool.
Bij West Ham United stonden twee Nederlanders aan de aftrap: Crysencio Summerville en voormalig Ajacied Edson Álvarez. Mohammed Kudus begon het duel op de bank.
West Ham leek in de achttiende minuut op voorsprong te komen door Danny Ings, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam West Ham kort daarna alsnog op 0-1, toen een corner via een kluts ongelukkig door Quansah in eigen doel werd gewerkt.
Niet veel later zorgde Liverpool voor de gelijkmaker. Na een fraaie voorzet van Cody Gakpo kopte Diogo Jota de bal beheerst binnen: 1-1. Vroeg in de tweede helft bracht Jota de thuisploeg op voorsprong met een bekeken schot na een slimme pass van Curtis Jones.
West Ham probeerde nog terug te komen in de wedstrijd met enkele kansen via Carlos Soler, Michail Antonio en Maximilian Kilman, maar zonder succes. Een kwartier voor tijd gooide Mohamed Salah het duel in het slot met een rake rebound: 3-1. Edson Álvarez kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart, waardoor West Ham met tien man verder moest.
In de laatste minuten sloeg Cody Gakpo tweemaal toe. Eerst schoot hij vanuit de rand van het strafschopgebied in de korte hoek, en vervolgens werd zijn afstandsschot van richting veranderd: 5-1.