Bas Nijhuis Reageert Op Geruchten Over Geheime Relatie: "Dit Is Mijn Privéleven"

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 00:05
editorial landscape
Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de geruchten rondom een vermeende affaire. Eerder dit jaar beweerde een anonieme vrouw in een interview met Privé dat ze bijna twee jaar lang een geheime relatie had met de bekende Nederlandse scheidsrechter.
De vrouw verklaarde dat ze Nijhuis ontmoette tijdens een paardensportevenement in Boekelo. Na deze ontmoeting zou het tweetal contact hebben gehouden via Instagram. Uiteindelijk volgde er, volgens de vrouw, een ontmoeting in een hotelkamer in Utrecht, waar Nijhuis zou hebben aangegeven dat zijn relatie op de klippen liep.
Tijdens dit gesprek zou Nijhuis hebben laten doorschemeren dat hij en zijn verloofde Chantal niet lang meer bij elkaar zouden blijven. Dit was volgens de vrouw een belangrijke reden waarom ze zich verder in de relatie stortte, omdat ze geen wig wilde drijven tussen het stel.

Nijhuis’ Reactie

In de talkshow Vandaag Inside reageerde Bas Nijhuis voor het eerst publiekelijk op deze beschuldigingen. Hij erkende dat de situatie lastig is voor hemzelf en zijn naasten. "Het is niet alleen naar voor mij, maar ook voor mijn ouders en vooral voor Chantal, mijn verloofde. Voor haar is dit echt verschrikkelijk," aldus Nijhuis.
Toen presentator Wilfred Genee hem vroeg of het verhaal klopt, bleef Nijhuis terughoudend. "Wilfred, hou op zeg. Dit is een privéverhaal, en ik wil mijn privéleven niet op televisie bespreken," antwoordde hij resoluut. Toch gaf Nijhuis aan dat hij weinig over de situatie kan zeggen, deels vanwege veiligheidsredenen.

Twijfels Over Anonimiteit

Wat Nijhuis vooral dwarszit, is het feit dat de identiteit van de vrouw in kwestie geheim blijft. "Mijn naam staat overal in het verhaal, maar de naam van de persoon die deze beweringen doet, wordt niet genoemd. Dat vind ik vreemd," verklaarde hij in de uitzending.

Derksen’s Advies

Tijdens de uitzending kreeg Nijhuis advies van vaste tafelgast Johan Derksen. Derksen, die zelf niet onbekend is met relletjes in de media, adviseerde de scheidsrechter om sterk te blijven en niet te veel waarde te hechten aan de kritiek. "Gewoon overeind blijven en overal blijven verschijnen, en er verder schijt aan hebben," aldus Derksen.