Vinícius Júnior Bekroond met Gouden Bal: UEFA Bevestigt Zijn Triomf

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 11:01
maxresdefault
De Braziliaanse ster van Real Madrid, Vinícius Júnior, heeft al van de UEFA en France Football vernomen dat hij op 28 oktober de Ballon d'Or wint, aldus het Spaanse sportblad MARCA. Met deze triomf laat hij onder meer Jude Bellingham, Kylian Mbappé en Daniel Carvajal achter zich. Ook Rodri van Manchester City, die een topseizoen beleefde, vist achter het net.
Vinícius kroont zich tot winnaar van de Gouden Bal dankzij zijn geweldige prestaties met Real Madrid. In het seizoen 2023/24 veroverde hij samen met zijn team de Spaanse Supercup, de landstitel én de Champions League. De aanvaller speelde een cruciale rol in deze successen, waaronder de overwinning tegen Atalanta in de UEFA Super Cup.
Zijn productieve seizoen wordt beloond: in 39 wedstrijden scoorde hij 24 doelpunten en gaf hij 11 assists. Toch verliep het jaar met het nationale team minder glansrijk. Brazilië werd al in de kwartfinale van de Copa América uitgeschakeld.
Vinícius Júnior volgt Lionel Messi op, die vorig jaar de Ballon d'Or won. Messi, nu spelend voor Inter Miami, stond dit jaar niet op de lijst van dertig kanshebbers voor de prijs.
Vinícius Ontvangt de Gouden Bal in Parijs
Op 28 oktober vindt het gala plaats in het Théâtre du Châtelet in Parijs, waar Vinícius zijn bekroning als beste voetballer ter wereld officieel in ontvangst neemt. Het evenement zal topvoetballers van over de hele wereld verwelkomen. Volgens MARCA weet Vinícius al van tevoren dat hij als winnaar naar voren wordt geroepen.
De Braziliaan zou vooral de Ballon d'Or winnen dankzij de Champions League-zege van Real Madrid. In de finale tegen Borussia Dortmund besliste hij de wedstrijd met de tweede goal voor zijn team. Met deze overwinning tilt Real Madrid het aantal Ballon d'Or-titels voor de club naar dertien, waarmee ze Barcelona voorbijstreven.