Blessurezorgen bij Ajax: Farioli ziet geen verband in recente blessures voor Europa League-duel

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 14:39
copyright proshots 26374738
Ajax-trainer Francesco Farioli staat voor een uitdaging in de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag, met een aantal spelers die niet inzetbaar zijn. Naast de langer geblesseerden Gastón Ávila, Steven Berghuis en Sivert Mannsverk, moet Farioli ook Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson, Bertrand Traoré en Wout Weghorst missen. Een extra domper is het ontbreken van Jorthy Mokio, die normaal gesproken zou zijn meegenomen, maar door een blessure afwezig is.

Farioli ziet geen patroon in blessureproblemen

Ondanks het toenemende aantal blessures, benadrukt Farioli dat er geen duidelijk verband is tussen de blessures. "Tot nu toe zijn de meeste blessures het gevolg van contactmomenten tijdens intensieve trainingen," aldus Farioli. "Als je op hoog niveau traint en de intensiteit verhoogt, zijn botsingen onvermijdelijk en kunnen spelers daar last van krijgen. Helaas duurt het herstel van Berghuis langer, maar de spierblessures van Kian en Jordan zijn zeldzamer."
Farioli wijst ook op andere clubs in Europa die soortgelijke problemen ondervinden. "Kijk naar spelers als Rodri of Ter Stegen. Blessures zijn onvermijdelijk en onze taak als trainers is om ze zoveel mogelijk te beperken en de gezondheid van de spelers te beschermen."