Bosz mogelijk in de problemen na kritiek op scheidsrechter Makkelie

Nieuws
dinsdag, 08 oktober 2024 om 16:29
psv trainer peter bosz
Peter Bosz, de trainer van PSV, zit mogelijk in de problemen vanwege zijn recente uitspraken over scheidsrechter Danny Makkelie. Na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1) uitte Bosz kritiek op de arbiter, die volgens hem slecht gefloten had. De aanklager van de KNVB heeft besloten om een onderzoek te starten naar deze uitlatingen en te bekijken of Bosz hiermee het scheidsrechterskorps in diskrediet heeft gebracht.

Onderzoek naar uitspraken Bosz

De KNVB-aanklager onderzoekt nu de uitspraken van Bosz om te beoordelen of deze strafwaardig zijn. Bosz liet zich na afloop van het duel met Sparta Rotterdam kritisch uit over Danny Makkelie en zei onder meer dat hij de arbiter 'maar niks vindt'. Dit kwam voort uit zijn frustratie over een niet toegekende strafschop na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko in het strafschopgebied.
Scheidsrechter Danny Makkelie reageerde de dag na de uitspraken van Bosz en gaf aan dat hij de opmerkingen van de PSV-coach als "een gebrek aan respect" beschouwde. Eerst leek het incident zonder verdere gevolgen te blijven, maar nu heeft de KNVB besloten om een officieel onderzoek te starten. Mocht de conclusie negatief uitpakken voor Bosz, dan hangt hem mogelijk een schorsing boven het hoofd.

Mogelijke gevolgen voor Bosz

Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad kan het onderzoek in verschillende richtingen gaan. In theorie kan de KNVB besluiten om Peter Bosz een schorsing, voorwaardelijke schorsing, of een berisping op te leggen. PSV krijgt nu de mogelijkheid om een verklaring in te dienen als reactie op het onderzoek. De aanklager kan daarna beslissen of er een schikkingsvoorstel komt of dat de zaak wordt geseponeerd.
Mocht Bosz geschorst worden, dan zou dit een slechte timing zijn voor PSV. De club speelt hun volgende competitiewedstrijd tegen AZ, een op papier lastige tegenstander, op zaterdag 19 oktober. Ook Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, sprak over de situatie en gaf aan Bosz te zullen verdedigen, maar benadrukte ook dat hij nog met de trainer over het incident zal spreken.

Impact voor PSV

Het mogelijke ontbreken van Bosz bij de wedstrijd tegen AZ zou een flinke klap zijn voor de Eindhovenaren. Bovendien moet PSV het ook doen zonder verdediger Matteo Dams, die geschorst is vanwege een rode kaart in het duel met Sparta. De Belg kreeg een rode kaart nadat hij Camiel Neghli onderuit trok en daarmee een scoringskans ontnam. De KNVB heeft deze schorsing inmiddels gepubliceerd op de eigen website.
Het is nu afwachten wat de uitkomst van het onderzoek naar Peter Bosz zal zijn en welke gevolgen dit heeft voor hem en PSV. Het kan zomaar zijn dat Bosz plaats moet nemen op de tribune in Alkmaar, terwijl zijn team het opneemt tegen een geduchte tegenstander.