Problemen bij Corinthians: Memphis Depay mogelijk snel weer vertrokken

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 22:16
download 9
Het Braziliaanse avontuur van Memphis Depay lijkt van korte duur te worden. De Nederlandse aanvaller, die nog maar net is neergestreken bij Corinthians, staat mogelijk al op het punt te vertrekken. Volgens berichten van Paulo Vinícius Coelho van Finances of Sport worden de betalingen aan Memphis bemoeilijkt door problemen bij de hoofdsponsor van de club, Esportes da Sorte.

Problemen met hoofdsponsor Esportes da Sorte

Esportes da Sorte, het gokbedrijf dat een groot deel van het salaris van Memphis Depay betaalt, verkeert in zwaar weer. De Braziliaanse regering heeft het bedrijf verboden om nog weddenschappen af te sluiten, omdat het momenteel wordt onderzocht wegens criminele activiteiten. Daarnaast staat het bedrijf aan de rand van faillissement, wat grote gevolgen heeft voor de financiële situatie van Corinthians.
Zonder de steun van Esportes da Sorte lijkt het voor Corinthians onmogelijk om aan de betalingsverplichtingen voor Memphis te voldoen. De club is nog niet actief op zoek naar een nieuwe sponsor, maar die zoektocht zal snel moeten beginnen. Mocht er geen oplossing komen, dan zou Memphis genoodzaakt zijn op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever, ondanks zijn recente overgang naar Brazilië.

Mogelijk snel vertrek van Memphis

Het vertrek van Memphis Depay bij Corinthians zou betekenen dat het avontuur in Brazilië abrupt eindigt. De aanvaller, die transfervrij vertrok bij Atlético Madrid, had gehoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen in Zuid-Amerika. Het mogelijke vertrek is een direct gevolg van de onzekerheid rondom de financiële situatie van de club en de sponsorproblemen.
Hoewel Corinthians nog niet officieel in gesprek is over het vertrek van Memphis, is de situatie zorgwekkend. Het vooruitzicht om een nieuwe sponsor te vinden is ongewis, en zonder de financiële middelen van Esportes da Sorte lijkt het onmogelijk om het salaris van de Nederlandse sterspeler te kunnen blijven betalen.