Champions League 2024-25: Arsenal en Man City domineren, terwijl Bayern en Real Madrid achterop raken

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 13:40
cropped gettyimages 2173170896
Champions League 2024-2025 Ranking rond 2: Arsenal aan kop, Aston Villa en Liverpool stijgen, terwijl Man City, Real Madrid en Bayern München zakken
De Champions League van het seizoen 2024-2025 is twee speelrondes ver en de eerste contouren beginnen zich af te tekenen. Borussia Dortmund, de verliezend finalist van vorig jaar, staat bovenaan dankzij enkele indrukwekkende overwinningen. Verrassende nieuwkomers zoals Brest hebben ook een perfecte score behaald, net als teams als Benfica, Bayer Leverkusen, Liverpool, Aston Villa en Juventus.
Aan de andere kant hebben grootmachten zoals Manchester City, Real Madrid en Bayern München al verrassende nederlagen geleden. Terwijl Arsenal en Aston Villa sterk aan hun Europese campagne zijn begonnen, worstelen sommige topclubs met hun vorm.
Met nog zes speelrondes te gaan in de groepsfase, presenteren we de Power Rankings van alle 36 deelnemende teams. We beoordelen hun prestaties op basis van resultaten, speelschema's, momentum, ervaring en kwaliteit.

36. Slovan Bratislava

Slovan Bratislava bereikte verrassend de groepsfase na vier kwalificatierondes, maar heeft het moeilijk tegen de Europese top. Na zware nederlagen tegen Celtic (5-1) en Manchester City (4-0) lijkt het toernooi een brug te ver. De thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb is waarschijnlijk hun enige kans op punten.

35. Young Boys

De Zwitserse kampioen heeft nog geen doelpunt gescoord en al acht tegendoelpunten geïncasseerd in twee wedstrijden. Met Inter als volgende tegenstander ziet het er somber uit voor Young Boys, die op weg lijken naar een vroege uitschakeling.

Nederlandse clubs in de Champions League

21. PSV Eindhoven

PSV begon teleurstellend met een 3-1 nederlaag tegen Juventus in Turijn. In de tweede wedstrijd speelde de ploeg van Peter Bosz gelijk tegen Sporting CP (1-1) in Eindhoven. Ondanks dominantie en veel kansen wist PSV niet te winnen, wat hen in een lastige positie plaatst. De komende wedstrijden tegen Paris Saint-Germain, Girona, Shakhtar Donetsk, Brest en Rode Ster Belgrado zijn cruciaal. Als PSV haar vorm kan hervinden, is een plek in de play-offs nog steeds haalbaar.

22. Feyenoord

Na een zware 4-0 nederlaag tegen Bayer Leverkusen in De Kuip, had Feyenoord een overwinning nodig. Die kwam er tegen Girona, zij het met moeite: een 3-2 zege dankzij twee eigen doelpunten van de Spanjaarden en een treffer van Antoni Milambo. Hoewel het spel nog niet overtuigt, heeft Feyenoord met thuiswedstrijden tegen Red Bull Salzburg en Sparta Praag goede kansen om de play-offs te bereiken.

Teams in opmars

12. Aston Villa

Aston Villa maakt indruk bij hun terugkeer in de Champions League. Na een 3-0 overwinning op Young Boys versloegen ze Bayern München met 1-0, een herhaling van de legendarische Europa Cup-finale van 1982. Met wedstrijden tegen Bologna, Club Brugge en Celtic op het programma, lijkt een plek in de knock-outfase zeker.

11. Atalanta

Atalanta herstelde zich van een gelijkspel tegen Arsenal met een overtuigende 3-0 zege op Shakhtar Donetsk. Als ze deze vorm vasthouden, kunnen ze de play-offs al veiligstellen voordat ze tegen Real Madrid en Barcelona spelen.

Topteams onder druk

6. Bayern München

Na een overtuigende 9-2 zege op Dinamo Zagreb volgde een verrassende 1-0 nederlaag tegen Aston Villa. De ploeg van Vincent Kompany moet zich herpakken met zware wedstrijden tegen Barcelona, Benfica en Paris Saint-Germain in het vooruitzicht.

3. Real Madrid

De Spaanse grootmacht begon sterk met een overwinning op Stuttgart, maar verloor vervolgens verrassend van Lille (1-0). Met wedstrijden tegen Borussia Dortmund, AC Milan en Liverpool voor de boeg, zal Real Madrid snel moeten schakelen om hun ambities waar te maken.

Top van de ranglijst

2. Manchester City

Na een moeizame start met een gelijkspel tegen Inter herstelde Manchester City zich met een 4-0 zege op Slovan Bratislava. De blessure van sterspeler Rodri baart echter zorgen. Pep Guardiola zal zijn team moeten motiveren voor de komende uitdagingen.

1. Arsenal

Arsenal toont volwassenheid en veerkracht onder Mikel Arteta. Na een gelijkspel tegen Atalanta en een solide 2-0 overwinning op Paris Saint-Germain staan de Londenaren bovenaan. Met uitdagende wedstrijden tegen Inter en Sporting CP op komst, lijkt een top-8 positie haalbaar voor dit ambitieuze team.

Conclusie

Met nog zes speelrondes te gaan, belooft de Champions League 2024-2025 een spannend toernooi te worden. Nederlandse clubs als PSV en Feyenoord staan voor cruciale wedstrijden die hun Europese lot kunnen bepalen. Blijf VoetbalX volgen voor al het laatste nieuws, analyses en updates over de Champions League en de prestaties van onze Nederlandse teams!