Reisproblemen verstoren voorbereiding Manchester United op Europa League-duel met FC Porto

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 23:28
4675fb987610b33da425d39c1d3aa3462daba141
Manchester United heeft ernstige reisproblemen ondervonden voorafgaand aan hun Europa League-wedstrijd tegen FC Porto. Door zware weersomstandigheden, waaronder dichte mist en hevige regen, kon het team woensdagmiddag niet zoals gepland om 15.00 uur vertrekken vanuit Manchester. Pas om 18.10 uur steeg het vliegtuig op, waardoor de selectie van Erik ten Hag drie uur later dan gepland in Portugal arriveerde. Deze vertraging dwong het team om hun voorbereidingen aan te passen; de geplande persconferentie in het Estádio do Dragão werd met 90 minuten uitgesteld.

Vertraging legt extra druk op Ten Hag en zijn team

De onverwachte reisproblemen komen op een ongelegen moment voor Manchester United, dat al onder druk staat na recente teleurstellende resultaten. Het team begon de Europa League met een tegenvallend 1-1 gelijkspel tegen het Nederlandse FC Twente en leed onlangs een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. De extra reistijd en het aangepaste schema voegen extra stress toe aan een ploeg die dringend behoefte heeft aan een positief resultaat.

Cruciale wedstrijden voor de interlandbreak

Na het duel met FC Porto wacht Manchester United nog een belangrijke uitwedstrijd tegen Aston Villa op zondag. Deze twee wedstrijden zijn van groot belang voor zowel het seizoen van de club als de positie van Erik ten Hag als manager. Een verlies in een van deze duels kan negatieve gevolgen hebben voor de toekomst van de Nederlander bij de club. Ondanks de reisproblemen zal Manchester United hopen op een positief resultaat in Portugal om hun Europese campagne weer op de rails te krijgen. De wedstrijd tegen FC Porto begint donderdag om 21.00 uur Nederlandse tijd.