Dirk Kuyt vecht voor zijn toekomst bij Beerschot dankzij een slimme contractclausule

Nieuws
maandag, 23 september 2024 om 20:33
56022da4 a594 11ee b483 02b7b76bf47f
Dirk Kuyt heeft zichzelf voorlopig beschermd tegen een ontslag bij Beerschot dankzij een strategische clausule in zijn contract. Dat meldt De Telegraaf. De oud-international beleeft een dramatisch seizoen in de Jupiler Pro League, met slechts één punt uit acht wedstrijden.
Het geduld van de supporters van Beerschot raakt op na de teleurstellende 3-0 nederlaag tegen Sint-Truiden. Boze fans kwamen na de wedstrijd verhaal halen en de politie moest ingrijpen. Kuyt stond de supporters te woord en toonde begrip voor hun frustratie.
Ondanks de tegenvallende resultaten lijkt een ontslag van de trainer niet eenvoudig. Volgens De Telegraaf heeft Kuyt slim onderhandeld over zijn contract. Hij en zijn assistenten hebben bedongen dat zij bij een vroegtijdig ontslag volledig worden uitbetaald. Dit vormt een financieel obstakel voor Beerschot, dat met beperkte middelen werkt.
De komende stadsderby tegen Royal Antwerp wordt cruciaal voor Kuyt. Een goed resultaat kan de positie van de coach versterken, maar bij opnieuw een slechte uitslag dreigt een tweede ontslag in zijn jonge trainerscarrière, na zijn eerdere vertrek bij ADO Den Haag.