Erik ten Hag krijgt laatste kans: Cruciale wedstrijden bepalen zijn toekomst bij Manchester United

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 13:03
manchester united fc v tottenham hotspur fc premier league 1
Erik ten Hag lijkt niet direct ontslagen te worden door Manchester United na de dramatische thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. Volgens The Athletic hoopt de clubleiding nog steeds op een keerpunt, maar de komende duels zullen cruciaal zijn voor de toekomst van de Nederlandse manager.
Manchester United staat momenteel op de twaalfde plaats in de Premier League na een reeks tegenvallende resultaten, waaronder een recente 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur en een teleurstellend gelijkspel tegen FC Twente in de Europa League. De druk op Ten Hag neemt toe, vooral na de recente reeks van nederlagen in zowel de nationale als internationale competitie.
“We hebben allemaal de beslissing gemaakt om te blijven,” zei Ten Hag na de wedstrijd tegen Spurs. “De eigenaren, de staf, de spelers en ikzelf. We wisten dat het tijd zou kosten, maar we zitten allemaal op dezelfde golflengte.”

Interne steun, maar beperkte tijd

Volgens The Athletic is de clubleiding, inclusief sportdirecteur Omar Berrada en technisch directeur Dan Ashworth, nog steeds bereid om Ten Hag tijd te geven. “Het veranderen van de infrastructuur en werkwijze binnen de club was de prioriteit toen INEOS arriveerde. Geduld is vereist om dit proces te laten bezinken en resultaten te zien,” aldus het rapport.
Ondanks de steun benadrukt het rapport dat de komende wedstrijden tegen FC Porto en Aston Villa van cruciaal belang zullen zijn. “Als deze wedstrijden opnieuw tegenvallende resultaten opleveren, zal de druk op de clubleiding aanzienlijk toenemen,” waarschuwt The Athletic. De interlandperiode die volgt zou het ideale moment kunnen zijn voor een evaluatie van Ten Hag’s positie.

Laatste kans voor Ten Hag?

Manchester United verloor dit seizoen al drie keer in de Premier League en staat ver onder de verwachtingen. Hoewel Ten Hag nog steeds vertrouwen heeft in zijn project, wordt zijn toekomst steeds onzekerder. Het is duidelijk dat de resultaten snel moeten verbeteren om zijn baan te redden.