Peter Bosz bevestigt: Joey Veerman waarschijnlijk niet inzetbaar tegen Sporting Portugal in Champions League

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 16:20
imago1051227290hjpg
Peter Bosz laat weten dat PSV waarschijnlijk niet kan rekenen op Joey Veerman in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. Tijdens het persmoment op maandag gaf de trainer van PSV aan dat een MRI-scan definitief uitsluitsel moet geven, maar de signalen zijn allesbehalve positief.
Veerman was afgelopen zaterdag nog van grote waarde tijdens de 0-2 zege op Willem II, waarbij hij de assist verzorgde voor Ricardo Pepi’s openingstreffer. Maar later in de tweede helft moest Veerman geblesseerd het veld verlaten nadat hij naar zijn lies greep. “Ik denk dat hij de wedstrijd niet gaat halen. Dat is ook wat ik van de medische staf heb gehoord,” aldus Bosz.
De trainer benadrukte het belang van Veerman voor het team: “Ik had Joey er graag bij willen hebben, want hij is een geweldige speler. Als we Sporting willen verslaan, hebben we een goede Joey Veerman nodig.” Toch blijft Bosz realistisch, vooral gezien de blessurezorgen die zich dit seizoen opstapelen.

Alternatieven voor Veerman

Mocht Veerman inderdaad niet fit genoeg zijn, heeft Bosz verschillende opties om zijn afwezigheid op te vangen. Ismael Saibari, die de laatste weken indruk maakt, is de meest logische vervanger. Ook Malik Tillman kan mogelijk een linie zakken om naast Guus Til en Jerdy Schouten te spelen.
“We hebben gelukkig meerdere goede spelers. Dat is ook nodig in dit soort wedstrijden,” aldus Bosz, die hoopt op een sterk resultaat na de teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Juventus.

Blessurezorgen bij Sporting Portugal

Ook Sporting kampt met enkele blessuregevallen. Victor Gyökeres, de superspits van de Portugese club, miste de training op zondag, maar lijkt op tijd fit voor de wedstrijd in Eindhoven. Nederlander Jeremiah St. Juste blijft eveneens een twijfelgeval.
PSV moet dinsdag vol aan de bak in het Philips Stadion, want na de nederlaag in Turijn is een overwinning essentieel om zicht te houden op de volgende ronde van de Champions League.