Feyenoord krijgt harde klap van Bayer Leverkusen in Champions League-debuut

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 20:40
1000001513
Rotterdammers onderuit met 0-4 in eigen Kuip; teleurstellende start Europese campagne
Feyenoord heeft een valse start gemaakt in de vernieuwde Champions League. In De Kuip leed de ploeg van trainer Brian Priske een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen een sterk Bayer Leverkusen. Al bij rust stonden de Rotterdammers met 0-4 achter, een stand die tot het eindsignaal op het scorebord bleef staan.
Valse start met snelle tegentreffer
Priske had ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Groningen enkele wijzigingen doorgevoerd. Gijs Smal begon op de bank, waardoor David Hancko als linksback speelde en Gernot Trauner naast Thomas Beelen het centrum vormde. Nieuwkomer In-Beom Hwang maakte zijn debuut op het middenveld, en ook Antoni Milambo kreeg een basisplaats.
De wedstrijd begon desastreus voor Feyenoord. Al na vier minuten opende Florian Wirtz de score voor Leverkusen na een foutieve inspeelpass van Ramiz Zerrouki. De jonge Duitser schoof de bal beheerst langs doelman Timon Wellenreuther, waardoor Feyenoord direct in de achtervolging moest.
Leverkusen loopt uit naar 0-4
Hoewel Feyenoord kort na de openingstreffer een doelpunt afgekeurd zag worden, kregen de Rotterdammers geen grip op de wedstrijd. Leverkusen was dodelijk efficiënt en breidde de voorsprong snel uit. In de 30e minuut verdubbelde Álex Grimaldo de score na een uitstekende voorzet van Jeremie Frimpong. Slechts enkele minuten later maakte Wirtz zijn tweede van de avond, waarmee de stand op 0-3 kwam.
Vlak voor rust werd de pijn nog groter toen Edmond Tapsoba de 0-4 binnenkopte, met hulp van een ongelukkige Wellenreuther die de bal in eigen doel werkte. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamers op, en was de wedstrijd feitelijk al beslist.
Tweede helft zonder ommekeer
In de tweede helft probeerde Feyenoord de schade te beperken en op zoek te gaan naar eerherstel. Invaller Ayase Ueda bracht nieuw elan, maar zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Ondanks enkele kansen slaagde Feyenoord er niet in om doelman Lukáš Hrádecký te passeren. Leverkusen controleerde de wedstrijd en hield eenvoudig stand.
Teleurstellende start Europese campagne
Met deze zware nederlaag kent Feyenoord een teleurstellende start in de Champions League. De ploeg van Brian Priske zal zich moeten herpakken voor de volgende groepswedstrijd, waarin op 2 oktober een uitduel met Girona wacht. De Rotterdammers staan momenteel niet onderaan in de groep, mede dankzij de 9-2 nederlaag van Dinamo Zagreb tegen Bayern München.