Arsenal en Atalanta spelen doelpuntloos gelijk: Raya schittert met dubbele redding

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 23:32
1000001530
Arsenal en Atalanta speelden donderdagavond een teleurstellend 0-0 gelijkspel in de Champions League. Hoewel beide ploegen enkele kansen creëerden, was het hoogtepunt van de avond de spectaculaire dubbele redding van Arsenal-doelman David Raya. De Spanjaard keerde niet alleen een strafschop van Mateo Retegui, maar wist ook op magische wijze de rebound te redden.
Raya houdt Arsenal in de wedstrijd
Arsenal begon scherp aan de wedstrijd en zette Atalanta meteen onder druk. Bukayo Saka, die opnieuw zijn kwaliteiten liet zien, schoot eerst naast en zag even later een vrije trap gekeerd worden door Atalanta-doelman Marco Carnesecchi. Atalanta had moeite om het tempo van de wedstrijd op te schroeven, maar creëerde na een half uur spelen toch een gevaarlijke kans. Mateo Retegui legde de bal met de hak af op Charles De Ketelaere, wiens schot net over het doel vloog.
De wedstrijd kantelde in de tweede helft na een overtreding van Thomas Partey op Ederson, waarbij scheidsrechter Clément Turpin naar de stip wees. Retegui nam de strafschop, maar Raya was alert en keerde zowel de penalty als de daaropvolgende rebound op indrukwekkende wijze.
Atalanta ruikt bloed, Arsenal blijft overeind
Hoewel Arsenal leek af te zwakken in de tweede helft met het oog op de aankomende Premier League-topper tegen Manchester City, trok Atalanta steeds vaker naar voren. Juan Cuadrado testte Raya met een gevaarlijk schot, maar de Colombiaan zag zijn poging net over het doel vliegen. Ondanks de druk van Atalanta kreeg Arsenal in de slotfase nog een grote kans. Gabriel Martinelli stond oog in oog met Carnesecchi, maar schoot wild over het doel.
Arsenal houdt stand zonder Odegaard
Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Arsenal het voorlopig zonder sterspeler Martin Odegaard moet stellen. Jurriën Timber begon wel in de basis, terwijl Marten de Roon zijn plek had in de opstelling van Atalanta. Beide ploegen creëerden weinig in de eerste helft, maar dankzij Raya’s dubbele redding bleef het 0-0, wat ook de eindstand werd.