Francesco Farioli bedankt Ajax-fans: 'Laten we blijven vechten en spelen voor Ajax"

Nieuws
woensdag, 09 oktober 2024 om 16:43
462623673 1546543792895905 7425205468841570805 n
Francesco Farioli, de Italiaanse trainer van Ajax, heeft de fans van Ajax opnieuw bedankt voor hun begrip, geduld en steun. In een uitgebreide post op Instagram richtte Farioli zich tot de supporters van de Amsterdamse club. Tijdens de vorige interlandperiode kroop hij ook al in de pen om een boodschap te delen met de Ajax-fans.

De Post van Farioli

De Italiaanse oefenmeester liet weten dat het een "waar voorrecht" is om voetbaltrainer te zijn en dat het zijn van Ajax-trainer een "nog uniekere ervaring" is. Farioli schreef dat zijn avontuur in Amsterdam hem eraan herinnert dat iedereen in het moderne voetbal verbonden is: "Aandeelhouders, directies, bestuurders, coaches, spelers, staf, partners, fans en de media."

Betrokkenheid van de Fans

Farioli benadrukt dat het belangrijk is om te luisteren naar de gedachten en gevoelens van de Ajax-fans. "Op emotioneel vlak maken zij deel uit van deze legendarische club en geven ze de historische erfenis van Ajax van generatie op generatie door," aldus Farioli, die de eerste buitenlandse Ajax-trainer is sinds 1998. "Wat in het begin werd gezien als een soort revolutie, was vanaf dag één gericht op een geleidelijk proces van wederopbouw en ontwikkeling, met volledig respect voor het Ajax-DNA en erfgoed."

Dankwoord aan de Supporters

De steun van de Ajax-fans noemt Farioli "geweldig". Volgens hem speelt Ajax nooit alleen, omdat de supporters onderdeel zijn van het team: "Zij begrijpen de strijd en de moeilijkheden. Zij delen onze vechtlust en zullen ook nooit opgeven. Zij voelen onze visie, ideeën en vooruitgang. Zij steunen het team, wat er ook gebeurt. Dit bericht is voor jullie, Ajax-fans: bedankt voor jullie begrip, geduld en steun. Laten we allemaal blijven vechten en spelen voor Ajax," besluit Farioli.