George Baldock (31), Recente Ajax-tegenstander, Plotseling Overleden

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 00:16
1000004861
George Baldock, de 31-jarige rechtsback van Panathinaikos en recent nog tegenstander van Ajax, is plotseling overleden. In een tragische wending werd Baldock dood aangetroffen in het zwembad van zijn woning in Glyfada, een voorstad van Athene. De Griekse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van zijn dood, maar op dit moment is er nog geen officiële verklaring vrijgegeven. Zijn overlijden heeft voor veel schok gezorgd, zowel in Griekenland als in Engeland, waar hij jarenlang actief was voor Sheffield United.

Een Tragisch Verlies

Het nieuws van Baldock’s overlijden werd bevestigd door zowel Panathinaikos als het Griekse nationale team. De Engels-Griekse speler, geboren in Buckingham, Engeland, had een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij speelde onder andere voor MK Dons, Oxford United, en Sheffield United, en sinds twee jaar vertegenwoordigde hij Griekenland op internationaal niveau. De rechtsback kwam 12 keer uit voor het Griekse nationale team en speelde nog interlands eerder dit jaar, maar voor de huidige interlandperiode was hij niet geselecteerd door de bondscoach.

Doodsoorzaak Onbekend

De omstandigheden rond zijn dood blijven onduidelijk, en de Griekse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Volgens Griekse media zou Baldock dood gevonden zijn in het zwembad van zijn woning. Tot dusver is er geen officiële verklaring over de doodsoorzaak vrijgegeven, wat de situatie nog schrijnender maakt voor zijn familie en de voetbalwereld.

Een Veelzijdige Carrière

Baldock bouwde zijn carrière vooral op in Engeland, waar hij 83 Premier League-duels speelde voor Sheffield United. Na zijn overstap naar Panathinaikos in de zomer van 2024 wist hij zich niet meteen te vestigen als basisspeler, maar hij was wel van de partij tijdens de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen Ajax, waar hij als invaller in actie kwam.

Reacties en Rouw

Het overlijden van Baldock heeft veel mensen geschokt. Met zijn overlijden verliest het voetbal een toegewijde speler, zowel op nationaal als internationaal niveau. Voetbalfans in Griekenland, Engeland, en daarbuiten hebben hun medeleven getoond, terwijl de wereld nog wacht op verdere informatie over de tragische gebeurtenis.