Guus Til vervangt geblesseerde Koopmeiners voor Oranje

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 14:57
teun koopmeiners juventus 2024 25 1727595126 149763
Teun Koopmeiners heeft zich maandag afgemeld voor de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Hongarije en Duitsland. De middenvelder van Juventus raakte zondag geblesseerd en wordt vervangen door PSV-er Guus Til.
Koopmeiners liep de blessure zondag op tijdens de wedstrijd van Juventus tegen Cagliari, die eindigde in een 1-1-gelijkspel. De 26-jarige international moest tijdens de rust gewisseld worden, en coach Thiago Motta gaf al aan dat deze wissel het gevolg was van fysiek ongemak. Maandag volgde de bevestiging dat Koopmeiners zich moet afmelden voor Oranje.

Guus Til sluit aan bij Oranje-selectie

Door de blessure mist Koopmeiners opnieuw een kans om minuten te maken voor het Nederlands elftal. Hij was al sinds maart niet meer in actie gekomen voor Oranje, mede door blessureleed en transferperikelen. Ronald Koeman heeft inmiddels besloten om Guus Til op te roepen als vervanger voor de komende interlandperiode.
Met de komst van Til heeft Koeman nog steeds meerdere opties voor zijn middenveld. Naast Til melden ook Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord) en Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) zich deze week in Zeist.

Oranje voorbereidingen voor de Nations League

Het Nederlands elftal begint deze interlandperiode met een uitwedstrijd tegen Hongarije, die op 11 oktober plaatsvindt in Boedapest. Drie dagen later, op 14 oktober, speelt Oranje tegen Duitsland in München. In november volgen nog de laatste groepswedstrijden van de Nations League, waarin Nederland hoopt zich te plaatsen voor de volgende ronde.