Domino's pakt Erik ten Hag aan: Billboard spot met Manchester United-coach

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 15:06
gzsa4ofw0aaaiz
Het lijkt erop dat zelfs Domino’s Pizza zijn vertrouwen heeft verloren in Erik ten Hag als manager van Manchester United. In een gedurfde marketingactie heeft het Amerikaanse pizzabedrijf de spot gedreven met de Nederlander door een billboard te plaatsen net buiten Old Trafford. Hierop stond de tekst: “We’re hiring! Not you, Erik”, met als bijschrift “Je hebt de juiste mensen nodig voor de beste banen”, wat suggereert dat Ten Hag niet geschikt is als hoofdtrainer.

Domino's pakt uit met opvallend billboard

De billboardactie komt op een moment dat Ten Hag meer dan ooit onder druk staat bij Manchester United. De manager moet recent teleurstellende resultaten verwerken: een 3-3 gelijkspel tegen FC Porto en een doelpuntloze remise tegen Aston Villa hebben de twijfel over zijn toekomst alleen maar groter gemaakt. Volgens verschillende bronnen, waaronder de BBC, moest Ten Hag deze twee wedstrijden winnen om zijn positie veilig te stellen, maar het lijkt erop dat de resultaten mogelijk niet voldoende zijn geweest.
Ondertussen besloot Domino’s hiervan gebruik te maken in hun promotiecampagne. Met een duidelijke knipoog verwezen ze naar Ten Hag’s positie, met de opmerking dat “je de juiste mensen nodig hebt voor de topbanen”. In de advertentie werd gesuggereerd dat Ten Hag simpelweg niet de juiste man voor de klus is – althans, niet voor Domino’s.

Kritiek blijft toenemen

Deze actie is illustratief voor de manier waarop Ten Hag momenteel wordt bekeken in Engeland. Zijn debuutseizoenen bij Manchester United brachten aanvankelijk enige hoop, met overwinningen in de Carabao Cup en FA Cup. Maar dit seizoen kampt de ploeg met grote inconsistentie. Ondanks investeringen op de transfermarkt bungelt Manchester United op de 14e plaats in de Premier League, met een winloze reeks van vijf wedstrijden. Dit heeft geleid tot groeiende speculaties dat zijn dagen als manager geteld zijn.
Bovendien circuleren er geruchten dat de club al op zoek is naar een vervanger voor Ten Hag. Voormalig Chelsea- en Bayern-coach Thomas Tuchel zou bovenaan de lijst van mogelijke opvolgers staan. Mocht de club daadwerkelijk besluiten om van coach te wisselen, dan lijkt de kans groot dat Ten Hag zonder werk komt te zitten.

Reageren op de spot

De actie van Domino’s werd snel opgepikt door zowel fans als critici. Veel supporters uitten op sociale media hun mening over het billboard – variërend van humoristisch tot bezorgd. Hoewel sommigen de humor van de situatie inzien, beschouwen anderen dit als een triest teken van de moeilijke situatie waarin Manchester United momenteel verkeert.
Een woordvoerder van Domino’s zei over de actie: “Op basis van zijn prestaties kan het niet lang duren voordat Ten Hag wordt ontslagen... Het valt toevallig samen met onze drukste tijd van het jaar, waarin we mensen nodig hebben die resultaten leveren. Dus helaas, geen plek voor Ten Hag!”