Hansi Flick verdedigt wissel van gefrustreerde Lamine Yamal tijdens Barcelona's 5-0 overwinning op Young Boys

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 12:00
lamine yamal v young boys 1
Barcelona-trainer Hansi Flick heeft gereageerd op de frustratie van Lamine Yamal nadat de jonge ster werd gewisseld tijdens de 5-0 overwinning op Young Boys in de Champions League. Yamal, die een sleutelspeler is geworden voor Barça dit seizoen, leek teleurgesteld toen hij met nog 15 minuten te spelen werd vervangen door Frenkie de Jong.
Na de wedstrijd legde Flick uit dat het roteren van spelers essentieel is om het team fris te houden. "We hebben niet maar één speler, maar meerdere. Soms moeten er wissels plaatsvinden, ongeacht of een speler wil blijven spelen," aldus Flick.
Met Barcelona comfortabel aan de leiding op 4-0 op het moment van de wissel, besloot Flick dat het de perfecte gelegenheid was om de 17-jarige Yamal wat rust te gunnen, vooral omdat hij bijna alle minuten van het seizoen had meegespeeld.
Yamal belangrijk, maar rust noodzakelijk
Yamal is een cruciaal onderdeel van het team onder Flick, maar de coach benadrukt het belang van rust voor de jonge Spanjaard. Barcelona keert nu terug naar de competitie, waar ze hopen te herstellen van een recente 4-2 nederlaag tegen Osasuna.