Italië en België gelijk in Rome, Frankrijk overtuigt tegen Israël, Haaland schrijft geschiedenis voor Noorwegen

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 23:06
dlbeatsnoopcom 3000 0fmenvqgjk
Donderdagavond stond bol van spannende duels in de Nations League. In Rome eindigde de wedstrijd tussen Italië en België in een gelijkspel, terwijl Frankrijk een overtuigende 1-4 zege boekte op Israël. Noorwegen vierde feest dankzij Erling Braut Haaland, die zichzelf met twee doelpunten tot all-time topscorer van zijn land kroonde.

Italië en België in balans na rode kaart

In Rome leek Italië op weg naar een eenvoudige overwinning tegen een gehavend België. Binnen een minuut opende Andrea Cambiao de score en halverwege de eerste helft verdubbelde Mateo Retegui de voorsprong naar 2-0. Toch werd het nog spannend, vooral nadat Lorenzo Pellegrini vlak voor rust rood kreeg na een VAR-ingreep. Maxim De Cuyper bracht België snel daarna terug in de wedstrijd met een hard schot uit een ingestudeerde vrije trap.
Na rust trok België de stand gelijk. Uit een hoekschop kopte Wout Faes de bal door, waarna Leandro Trossard de 2-2 binnenwerkte. Italië kon geen vuist meer maken tegen het tienkoppige Belgische team en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Frankrijk overtuigt tegen Israël

Vanwege de onrust in Israël werd de wedstrijd tussen Israël en Frankrijk gespeeld in Boedapest. Frankrijk moest het doen zonder sterspeler Kylian Mbappé, maar dat weerhield het team van Didier Deschamps er niet van om een ruime 1-4 overwinning te boeken. Eduardo Camavinga opende de score met een afstandsschot, waarbij doelman Omri Glazer in de fout ging. Israël maakte nog wel gelijk via Omri Gandelman, maar Christopher Nkunku zorgde ervoor dat Frankrijk met een voorsprong de rust inging.
In de tweede helft bleven de grote kansen uit voor Israël, terwijl Frankrijk de score uiteindelijk opvoerde. Matteo Guendouzi en Bradley Barcola maakten in de slotfase nog de 1-3 en 1-4, waardoor Frankrijk voorlopig tweede staat in de poule met zes punten uit drie wedstrijden.

Haaland kroont zich tot Noors topscorer

In Slovenië kroonde Erling Braut Haaland zich tot de all-time topscorer van Noorwegen. De 24-jarige spits maakte zijn 33ste en 34ste interlanddoelpunt in de Nations League-wedstrijd tegen Slovenië, waarmee hij het record van Jørgen Juve brak. Noorwegen won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.
Haaland opende de score uit een rebound en later zorgde hij voor de 3-0 na een assist van Alexander Sørloth. De 2-0 kwam op naam van Sørloth zelf, na goed voorbereidend werk van Haaland. Door deze overwinning staat Noorwegen met zeven punten uit drie duels bovenaan in hun poule.

Vooruitblik

De Nations League blijft spannend met nog meerdere duels op de agenda. Maandag staat onder andere de wedstrijd tussen Italië en Israël op het programma, evenals België tegen Frankrijk. Noorwegen zal proberen hun koppositie vast te houden, terwijl de andere teams zich herpakken voor de volgende ronde.