Vangelis Pavlidis zorgt voor Griekse stunt op Wembley met winnende treffer in blessuretijd

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 22:53
dlbeatsnoopcom 3000 b1ksbntjav
Op een emotionele avond op Wembley heeft Vangelis Pavlidis zich donderdagavond ontpopt tot de grote held van Griekenland. De voormalig AZ-spits bezorgde de Grieken in blessuretijd een verrassende 1-2 zege op Engeland in de Nations League. Pavlidis, die beide goals voor zijn rekening nam, droeg zijn treffers op aan de plotseling overleden George Baldock.

Griekenland verrast op Wembley

Het duel tussen Engeland en Griekenland stond naast de strijd om de koppositie in Groep 2 van League B in de Nations League, ook in het teken van het onverwachte overlijden van George Baldock. De verdediger van Panathinaikos, die zowel Engelse als Griekse roots had, werd eerder deze week dood gevonden in het zwembad bij zijn huis in Athene. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden spelers en supporters gezamenlijk stil bij deze tragische gebeurtenis.
Met een sterk elftal, waarin onder meer Bukayo Saka, Phil Foden en Jude Bellingham aantraden, begon Engeland als favoriet aan de wedstrijd. Toch was het Griekenland dat verrassend genoeg de eerste grote kansen van de wedstrijd kreeg. Jordan Pickford zag er een aantal keer niet goed uit, maar dankzij ingrijpen van de VAR werd een Griekse treffer in de eerste helft afgekeurd.

Pavlidis opent de score

Na een doelpuntloze eerste helft was het Griekenland dat na rust weer het initiatief nam. In de 49ste minuut zorgde Pavlidis voor de openingstreffer. De spits, die tegenwoordig uitkomt voor Benfica, kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied na een knappe dribbel van Konstantinos Koulierakis en schoot beheerst raak in de rechterbenedenhoek. Na zijn doelpunt pakte Pavlidis het shirt van Baldock en vierde de treffer samen met zijn teamgenoten ter ere van hun overleden ploeggenoot.
Ondanks een aantal gevaarlijke uitbraken van Griekenland bleef het lang spannend. Pavlidis leek tien minuten voor tijd zelfs zijn tweede doelpunt te maken, maar opnieuw gooide de VAR roet in het eten: buitenspel. Kort daarna wist Engeland toch nog de gelijkmaker te vinden via een schot van Jude Bellingham dat via de onderkant van de lat in het doel belandde.

Pavlidis beslist het duel

Engeland drong aan op een overwinning, maar het was Griekenland dat uiteindelijk de overwinning naar zich toetrok. In de vierde minuut van de blessuretijd werd Pavlidis bereikt in het strafschopgebied. De spits kreeg ruimte om te schieten en schoot uit de draai overtuigend raak: 1-2. Het betekende een verdiende overwinning voor de Grieken, die op deze emotionele avond een historische zege op Wembley boekten.