Jong Oranje wint met nipte 1-0 van Mexico dankzij debutant Dekker

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 22:18
241010vdb8271
Jong Oranje heeft donderdagavond in een vriendschappelijk duel met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Mexico. Maxim Dekker, die zijn debuut maakte voor Jong Oranje, was de matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd. Bondscoach Michael Reiziger koos ervoor om met drie debutanten te starten: Dekker (AZ), Thom van Bergen (FC Groningen), en Ezechiel Banzuzi (OH Leuven).

Jong Oranje boekt oefenzege

De wedstrijd, die werd gespeeld in het Asito Stadion in Almelo, begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Johan Neeskens. De oud-international overleed onverwachts in Algerije, waar hij actief was voor de KNVB WorldCoaches.
Jong Oranje had in de eerste helft veel balbezit, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. De grootste mogelijkheid voor rust was voor Gjivai ZechiΓ«l, die twee keer met het hoofd dichtbij een treffer was, maar niet wist te scoren. Aan het einde van de eerste helft probeerde Thom van Bergen het nog met een spectaculaire omhaal, maar ook deze poging ging naast.

Dekker maakt het verschil

In de tweede helft bleef Jong Oranje het betere van het spel houden. Ernest Poku kreeg een goede kans op de openingstreffer na een hakje van Noah Ohio, maar zijn inzet belandde op de paal. Uiteindelijk was het Maxim Dekker, de debutant van AZ, die het verschil maakte. Na een corner viel de bal via Banzuzi voor de voeten van Dekker, die uit de draai wist te scoren. Het doelpunt bleek beslissend: de eindstand werd 1-0.

π™ˆπ™–π™­π™žπ™’ π˜Ώπ™šπ™ π™ π™šπ™§ schiet Jong Oranje op voorsprong! ⚽️πŸ’₯ πŸŽ™οΈ "Dat is nog eens lekker debuteren!" πŸ‡³πŸ‡± 1️⃣-0️⃣ πŸ‡²πŸ‡½

46
Reply

Vooruitblik naar EK-kwalificatieduel

Komende maandag staat er voor Jong Oranje een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan spelen ze om 18:45 uur tegen de leeftijdsgenoten van Zweden in het kader van de EK-kwalificatie. Hoewel Jong Oranje zich al als groepshoofd heeft geplaatst voor het EK dat komende zomer plaatsvindt, willen ze de kwalificatiereeks positief afsluiten.