Karsdorp blij na debuut voor PSV: "Heerlijk om weer te spelen"

Nieuws
maandag, 23 september 2024 om 15:14
rick karsdorp psv 869x579
Rick Karsdorp maakte zondag eindelijk zijn langverwachte debuut voor PSV tijdens de 1-3 overwinning op Fortuna Sittard. De 29-jarige rechtsback stond door knieproblemen en een hectische transferperiode ruim vier maanden buitenspel, maar kon in de tweede helft zijn eerste minuten voor de Eindhovenaren maken. "Het voelt heerlijk om weer op het veld te staan," vertelde hij aan ESPN na afloop van de wedstrijd.
Karsdorp kende een moeilijke zomer door blessureleed. "Ik heb in de vakantie niet kunnen trainen door knieklachten. Dat wilde ik eerst opgelost hebben. Daarna was het vooral individueel trainen, maar ik ben blij dat ik weer minuten heb gemaakt," aldus de verdediger. De afgelopen maanden trainde hij vooral alleen, maar hij benadrukt dat hij zich nu volledig wil richten op PSV.
In het gesprek met verslaggever Hans Kraay jr. blikte Karsdorp ook kort terug op zijn turbulente periode bij AS Roma, waar hij onder coach José Mourinho speelde. De rechtsback erkende dat de relatie met Mourinho uiteindelijk verslechterde. "Ik had een goede band met hem, maar op een gegeven moment veranderde dat door een conflict. Uiteindelijk speelde ik weer onder hem, maar later kwam er nog een breuk met de fans. Ik wil er nu niet meer aan terugdenken."
Een terugkeer naar Feyenoord, de club waar hij zijn carrière begon, was volgens Karsdorp geen optie. "Feyenoord heeft zich niet gemeld. Iedereen weet dat ik een Feyenoorder ben, maar toen PSV zich meldde, was de keuze snel gemaakt. Het is de kampioen van Nederland, en ik hoop dat iedereen snel weer van de oude Rick kan genieten."
Karsdorp hoopt snel volledig wedstrijdfit te zijn. "Vandaag waren het dertig minuten, maar ik hoop in de volgende wedstrijd tegen Willem II nog meer te kunnen spelen," sluit hij af.