Ter Stegen loopt ernstige knieblessure op: Barcelona bevestigt einde seizoen voor aanvoerder

Nieuws
maandag, 23 september 2024 om 15:54
2731404a d105 47fd 9412 f9d7e66fb458
Barcelona heeft bevestigd dat Marc-André ter Stegen een ernstige blessure heeft opgelopen. De Duitse doelman en aanvoerder heeft een volledige scheuring van de knieschijfpees in zijn rechterknie opgelopen en zal maandag een operatie ondergaan. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid het einde van zijn seizoen.
Ter Stegen belangrijk, ondanks vormdip
Ter Stegen, die al enige tijd niet in zijn beste vorm verkeert, blijft ondanks dat een belangrijke schakel in het elftal van trainer Hansi Flick. De 32-jarige doelman heeft de afgelopen maanden regelmatig cruciale reddingen verricht, maar kreeg ook kritiek op zijn wisselvallige prestaties. Tijdens het Champions League-duel tegen AS Monaco liet hij steken vallen, maar tegen Villarreal startte hij sterk met enkele belangrijke reddingen.
Horrorblessure tegen Villarreal
Het noodlot sloeg echter toe tijdens de wedstrijd tegen Villarreal. Nog voor de rust moest Ter Stegen het veld verlaten met een ernstige knieblessure. De beelden van de doelman die op een brancard werd afgevoerd, spraken boekdelen. Na medische tests werd duidelijk dat Ter Stegen een volledige scheuring van zijn knieschijfpees heeft opgelopen. Deze blessure is niet alleen pijnlijk, maar ook zeer ernstig. Hij zal maandag worden geopereerd en zijn herstel zal naar verwachting vele maanden in beslag nemen. Een terugkeer dit seizoen lijkt uitgesloten.
Problemen voor Barcelona
De afwezigheid van Ter Stegen brengt Barcelona in een lastig parket. De club heeft twee vervangers klaarstaan in de vorm van Iñaki Peña en Ander Astralaga, maar beiden hebben weinig ervaring op het hoogste niveau. Peña, die als tweede keeper dient, heeft slechts een handvol wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld, terwijl Astralaga voornamelijk actief is geweest voor Barcelona B.
Trainer Hansi Flick werd gevraagd naar de mogelijkheid van een vervanger voor Ter Stegen. Zijn reactie was kort maar veelzeggend: "Een vervanger voor Ter Stegen aantrekken? Ik wil het hier nu niet over hebben. Dit is een zeer trieste situatie, en mijn gedachten gaan nu uit naar Marc. Het is niet het moment om over dit onderwerp te praten."
Mogelijke nieuwe aanwinst?
Ondanks de terughoudendheid van Flick zullen de geruchten over een mogelijke vervanger waarschijnlijk aanhouden. Voormalig Barcelona-doelman Claudio Bravo heeft al aangeboden om tijdelijk terug te keren naar de club als noodoplossing. Of Barcelona daadwerkelijk de transfermarkt opgaat, blijft nog de vraag. In elk geval lijkt het erop dat de club Peña voorlopig de kans gaat geven zich te bewijzen, met een mogelijke nieuwe aankoop in januari.
Voor Ter Stegen rest er niets anders dan zich te richten op zijn herstel, met de hoop volgend seizoen sterker terug te keren. Ondertussen moet Barcelona zonder zijn ervaren sluitpost verder in hun jacht op zowel de La Liga- als Champions League-titel.