Klaassen Redt Ajax met Knappe Kopbal: Punt Gered in Lastige Uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Nieuws
zondag, 22 september 2024 om 00:28
54f6aecfede27f898ff46a6446eb1e00459f2866
Ajax heeft zaterdagavond ternauwernood een punt weten te pakken tegen Go Ahead Eagles. In een moeizame uitwedstrijd in De Adelaarshorst kwam de ploeg van Francesco Farioli al snel op achterstand door een doelpunt van voormalig Ajax-speler Enric Llansana. Invaller Davy Klaassen voorkwam met een knappe kopbal in de tweede helft een complete blamage voor de Amsterdammers: 1-1.

Moeizaam Begin voor Ajax in Deventer

Met Wout Weghorst voor het eerst in de basis en Ahmetcan Kaplan als vervanger van de geblesseerde Youri Baas begon Ajax aan het duel in Deventer. De ploeg uit Amsterdam had zichtbaar moeite om in de wedstrijd te komen. Al in de openingsfase gaf Go Ahead meerdere keren gevaarlijke signalen af. Bobby Adekanye en Victor Edvardsen vonden constant de ruimte in de Amsterdamse defensie, maar wisten de kansen niet te verzilveren.
Een van de meest hachelijke momenten vond plaats in de 17e minuut, toen Ajax-doelman Remko Pasveer de bal zomaar inleverde bij Adekanye. De aanvaller schoot echter ver naast. Even later zorgde een verkeerde terugspeelbal van Josip Sutalo bijna voor een eigen doelpunt, maar Pasveer voorkwam met een uiterste inspanning de ramp.

Weghorst in de Basis, Maar Zonder Veel Succes

Hoewel Ajax halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd kwam, lukte het de ploeg van Farioli niet om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Vooral de backs van Ajax zorgden nog voor het meeste gevaar. Devyne Rensch schoot in de 21e minuut hard voorlangs, terwijl Jorrel Hato net naast de kruising vuurde vanuit de tweede lijn. Het spelbeeld bleef echter in het voordeel van Go Ahead, dat via snelle counters constant gevaarlijk bleef.
Wout Weghorst, die zijn basisdebuut maakte voor Ajax, kwam amper in het stuk voor. De spits werd nauwelijks in stelling gebracht en kon weinig betekenen voor zijn ploeg.

Tweede Helft: Go Ahead Eagles Op Voorsprong

In de tweede helft werd Ajax overlopen door de hoge druk van Go Ahead Eagles. In de 51e minuut kreeg Edvardsen een gigantische kans, maar hij raakte de bovenkant van de lat. Ajax bleef met de rug tegen de muur staan en wist nauwelijks onder de druk uit te komen. Het was dan ook geen verrassing dat Go Ahead op voorsprong kwam.
Na balverlies van Hato en een mislukte ingreep van Kian Fitz-Jim belandde de bal voor de voeten van Enric Llansana, die van dichtbij hard raak schoot: 1-0. Voor de oud-Ajacied een bijzonder moment, terwijl Ajax in de problemen zat.

Klaassen Helpt Ajax aan Gelijkspel

Francesco Farioli besloot na de tegentreffer in te grijpen door Owen Wijndal en Davy Klaassen in het veld te brengen. Dat bleek een gouden zet, want Klaassen bracht Ajax in de 69e minuut terug in de wedstrijd. De middenvelder, die in het veld kwam als vervanger van Ahmetcan Kaplan, kopte een scherpe voorzet van Jordan Henderson knap achterwaarts in het doel: 1-1.
Hoewel Ajax met Klaassen en Brian Brobbey, die later nog inviel voor Wout Weghorst, op zoek ging naar de overwinning, bleef het kansen creëren moeizaam verlopen. In de 77e minuut claimde Go Ahead nog een strafschop na een handsbal van Klaassen in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal zag er niets in.

Puntenverlies voor Ajax in Deventer

Ondanks de gelijkmaker kon Ajax niet doordrukken en bleef het bij 1-1 in Deventer. De Amsterdammers, die midweeks nog met 5-0 wonnen van Fortuna Sittard, kenden een veel moeilijkere avond tegen Go Ahead Eagles. Met slechts zeven punten uit vier wedstrijden staat Ajax er voorlopig niet goed voor in de Eredivisie. Voor Go Ahead was het resultaat een verdienstelijk punt, waardoor de ploeg zich handhaaft in de middenmoot van de competitie.

Wat Betekent Dit voor Ajax?

Het gelijke spel tegen Go Ahead Eagles toont opnieuw de kwetsbaarheid van Ajax in uitwedstrijden dit seizoen. Na het verlies van punten eerder dit seizoen en nu opnieuw een gelijkspel, moet trainer Francesco Farioli zijn ploeg snel op scherp krijgen om verdere schade in de titelrace te voorkomen. Met cruciale wedstrijden in het vooruitzicht zal Ajax zijn vorm moeten vinden om een serieuze kans te maken in de strijd om de Eredivisie-titel.