Olivier Boscagli vertrekt transfervrij bij PSV

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 12:27
1000002269
Olivier Boscagli heeft bevestigd dat hij zijn contract bij PSV Eindhoven niet gaat verlengen. De 26-jarige verdediger vertelt in een openhartig interview met de Volkskrant dat hij zijn toekomst elders ziet liggen. De teleurstelling over een gemiste transfer afgelopen zomer speelt een grote rol in zijn beslissing.
Gemiste transfer naar Brighton
Na vijf seizoenen in Eindhoven en het veroveren van de landstitel, stond Boscagli afgelopen zomer open voor een stap naar het buitenland. Brighton & Hove Albion toonde concrete interesse en bood acht miljoen euro plus bonussen voor de verdediger. Voor PSV was dat bedrag echter te laag, wat voor de Monegask een zware klap was. "Ik had bij PSV aangegeven dat ik verder wilde kijken, maar ook dat ik mijn contract zou verlengen als er geen club kwam waar ik naartoe wilde. Ik wilde dat PSV nog iets aan mij zou verdienen, omdat ze altijd goed voor me zijn geweest," vertelt Boscagli.
Teleurstelling over PSV's besluit
Toen de transfer naar Brighton uiteindelijk niet doorging, voelde Boscagli zich teleurgesteld in de manier waarop PSV handelde. "Het handelen van de club kwam voor mijn gevoel niet overeen met de gesprekken die ik daarvoor met ze had gevoerd. Het was moeilijk, maar zo is het voetbal. Heel even dacht ik erover om mijn kont tegen de krib te gooien, want dat kan soms helpen in de voetballerij. Maar dat past niet bij mijn karakter."
De toekomst ligt elders
Ondanks de teleurstelling benadrukt Boscagli dat hij PSV dankbaar is. "PSV heeft altijd vertrouwen in mij gehad, ook toen ik een zware kruisbandblessure opliep. Maar nu ik komende zomer transfervrij ben, ben ik voor meer clubs interessant. Zeg nooit nooit, maar op dit moment ben ik niet van plan mijn contract te verlengen."
Met zijn transfervrije status verwacht Boscagli dat meerdere clubs interesse zullen tonen. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Mijn focus ligt op dit seizoen bij PSV, maar mijn toekomst ligt ergens anders."