Koeman Kiest voor Brobbey en Hato : Nederland Klaar voor Kraker tegen Duitsland

Nieuws
maandag, 14 oktober 2024 om 19:44
dlbeatsnoopcom 3000 ypfanu5vyb 1
Het Nederlands elftal staat maandagavond tegenover Duitsland in een cruciale Nations League-wedstrijd in de Allianz Arena. Na het eerdere 2-2 gelijkspel in Amsterdam is Oranje uit op revanche. In dit liveblog volg je alle hoogtepunten van de wedstrijd en de aanloop naar het duel, dat om 20:45 uur van start gaat.

Ajax-Talent  Hato in de Basis voor Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling voor de wedstrijd bekendgemaakt. Door de schorsing van Virgil van Dijk neemt Micky van de Ven zijn plek centraal in de verdediging over. Jorrel Hato begint als linksback, en Brian Brobbey vervangt Joshua Zirkzee in de spits. Bart Verbruggen staat onder de lat, terwijl Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Van de Ven de overige verdedigende posities invullen.

Middenveld en Aanval zonder Wijzigingen

Op het middenveld blijven Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Hongarije. Xavi Simons en Cody Gakpo behouden hun posities op de vleugels, met Brobbey als nieuwe spits.
Koeman reflecteerde op het eerdere 1-1 gelijkspel tegen Hongarije en gaf aan dat er meer diepgang en loopacties in het spel moeten komen. De return tegen Duitsland biedt Oranje de kans om zich te revancheren.