Feyenoord Wijzigt Beleid en Stelt Technisch Management Team aan

Nieuws
maandag, 14 oktober 2024 om 21:01
dlbeatsnoopcom 3000 cfgkfp7t4h
Feyenoord heeft na een evaluatie van het gevoerde beleid besloten om de functies van algemeen directeur en technisch directeur niet langer te combineren. Dennis te Kloese, algemeen directeur van de Rotterdamse club, kondigde een nieuwe structuur aan waarbij het technische beleid wordt verdeeld over een team van drie personen. Dit werd gemeld door De Telegraaf en het Algemeen Dagblad na een interview met Te Kloese.

Technisch Management Team in Plaats van Technisch Directeur

Te Kloese gaf aan dat de groei van Feyenoord de aanleiding was om het technische beleid anders in te richten. Het nieuwe managementteam bestaat uit Mark Ruijl, Jelle Goes en Stijn Vandenbroucke, die gezamenlijk verantwoordelijk worden voor het technische beleid.
Mark Ruijl, eerder scout bij Feyenoord en actief bij FC Dordrecht, is aangesteld als technisch manager. Hij zal zich richten op de scouting en het beheer van verhuurde spelers. Jelle Goes blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van talenten, jeugdscouting en vrouwenvoetbal, terwijl Stijn Vandenbroucke zich focust op fysieke en medische data als performance-manager.

Moeite met Vinden van Technisch Directeur

Te Kloese legt uit dat het vinden van een geschikte technisch directeur moeilijk bleek. Vooral voor een buitenlandse kandidaat is het lastig om zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur en taal. Daarom heeft Feyenoord besloten om de verantwoordelijkheid te verdelen over meerdere personen binnen het technisch managementteam.

Verdeling van Taken en Verantwoordelijkheden

De taken van Goes en Vandenbroucke blijven grotendeels hetzelfde, maar de verantwoordelijkheden zijn nu beter afgebakend. Het managementteam zal regelmatig bijeenkomen en Te Kloese blijft eindverantwoordelijk. Daarnaast blijft hij het directe aanspreekpunt voor hoofdtrainer Brian Priske. Het nieuwe team zal helpen bij het identificeren van transferdoelwitten voor Feyenoord.