Manchester City verspeelt punten bij Newcastle in eerste duel zonder Rodri: 1-1 gelijkspel

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 15:40
0 gettyimages 2175221302
Manchester City is er zaterdag niet in geslaagd om een overwinning te boeken op Newcastle United. In de eerste competitiewedstrijd zonder de geschorste Rodri kwam de ploeg van Pep Guardiola niet verder dan een 1-1 gelijkspel op St. James' Park. Josko Gvardiol scoorde voor City, terwijl Anthony Gordon namens Newcastle United de gelijkmaker maakte met een strafschop.
Guardiola had te kampen met de afwezigheid van Rodri en koos ervoor om Mateo Kovacic en Rico Lewis als defensieve middenvelders op te stellen. Voorin begonnen Bernardo Silva en Jack Grealish, terwijl Sávio, Phil Foden en Jérémy Doku op de bank startten. Bij Newcastle ontbrak onder meer Sven Botman door een blessure.
Gvardiol opent de score voor Manchester CityNewcastle begon sterk aan de wedstrijd en zette Manchester City onder druk in de openingsfase. Ondanks het overwicht van de thuisploeg, wisten ze geen grote kansen te creëren. Het was juist Manchester City dat na ruim een half uur op voorsprong kwam. Jack Grealish passeerde zijn tegenstander Kieran Trippier en vond Josko Gvardiol in de zestien. De Kroatische verdediger kapte zijn man uit en schoot knap met zijn zwakkere been in de verre hoek: 0-1.
Vlak voor rust kregen zowel Ilkay Gündogan als Joelinton kansen om de score uit te breiden, maar beide spelers faalden in de afronding.

Gordon zorgt voor de gelijkmaker

In de tweede helft kwam Newcastle snel op gelijke hoogte. City-doelman Ederson werkte Anthony Gordon tegen de grond in het strafschopgebied, waarna Gordon zelf de penalty benutte: 1-1. Het doelpunt zorgde voor een opleving bij Newcastle, dat vervolgens gevaarlijk bleef via Gordon en Joelinton. City had moeite om onder de druk uit te komen en kreeg geen grip op de wedstrijd.
De frustraties liepen op, met name bij Jack Grealish, die in een opstootje belandde met Sandro Tonali. Beide spelers ontvingen een gele kaart voor hun rol in het incident.

Late kansen, maar geen winnen

de goalIn de slotfase probeerde Manchester City de druk op te voeren, maar zonder echt grote kansen te creëren. Newcastle kwam sporadisch nog uit de verdedigende stellingen, en invaller Sean Longstaff kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans om de winnende treffer te maken. Zijn schot ging echter net naast.
In blessuretijd had Bernardo Silva de kans om City alsnog de drie punten te bezorgen. Hij draaide knap weg van zijn tegenstander en haalde uit op de volley, maar Nick Pope maakte een uitstekende redding. Ook Erling Haaland kwam nog in actie, maar zijn kopbal was een eenvoudige prooi voor Pope. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
Voor Manchester City betekent dit opnieuw puntenverlies in de Premier League, maar de ploeg blijft vooralsnog bovenaan staan. Newcastle, dat zich knap staande hield tegen de landskampioen, staat voorlopig op de vijfde plaats.