Arsenal pakt laat de winst tegen Leicester City en profiteert van puntenverlies Manchester City

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 18:15
npr36043
Arsenal pakt in blessuretijd de winst en profiteert van puntenverlies Manchester City: 4-2 zege op Leicester City
Arsenal heeft zaterdagmiddag op het nippertje drie punten gepakt tegen Leicester City. De Londenaren leken comfortabel op weg naar een overwinning na een sterke eerste helft, maar verspeelden hun 2-0 voorsprong. Dankzij twee late treffers in blessuretijd wonnen ze alsnog met 4-2 en profiteren ze optimaal van het eerdere puntenverlies van Manchester City tegen Newcastle United (1-1).

Dominante eerste helft voor Arsenal

Arsenal begon sterk en opende al snel de score. Jurriën Timber, die wederom als rechtsachter startte, gaf de assist voor de 1-0 van Gabriel Martinelli, die vallend raak schoot. Vlak voor rust gaf Martinelli op zijn beurt de assist voor Leandro Trossard, die van dichtbij voor de 2-0 zorgde. De Gunners domineerden de eerste helft volledig, en Leicester City kwam nauwelijks in het stuk voor.

Leicester slaat terug na rust

In de tweede helft kwam Leicester City verrassend sterk uit de kleedkamer. Verdediger James Justin kopte al snel de 2-1 binnen, en na een uur spelen maakte hij met een prachtige volley ook nog eens de 2-2. Arsenal leek het momentum volledig te verliezen, maar herpakte zich in de slotfase.

Leicester-keeper Hermansen houdt Arsenal lang tegen

Na de gelijkmaker voerde Arsenal de druk op, maar Leicester-doelman Mads Hermansen was in topvorm en hield zijn ploeg meerdere keren op de been. Vooral een poging van Kai Havertz leek een zekere treffer, maar Hermansen wist de bal met een spectaculaire redding tegen te houden.

Blessuretijd brengt opluchting voor Arsenal

Pas in de vierde minuut van de blessuretijd kwam de beslissing. Wilfred Ndidi tikte een corner ongelukkig in zijn eigen doel, waardoor Arsenal met 3-2 op voorsprong kwam. In de zevende minuut van de blessuretijd maakte Kai Havertz met een counter nog de 4-2 en stelde daarmee de winst veilig.
Dankzij deze overwinning klimt Arsenal naar de tweede plek in de Premier League, waarbij ze optimaal profiteren van het puntenverlies van Manchester City eerder op de dag. Liverpool en Aston Villa komen later dit weekend nog in actie.