Nations League: Spanje en Portugal winnen, Servië en Roemenië imponeren

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 22:55
spanje
De UEFA Nations League kende zaterdagavond meerdere spannende confrontaties. Spanje en Portugal kwamen als winnaars uit hun duels tegen respectievelijk Denemarken en Polen, terwijl Servië en Roemenië belangrijke zeges boekten. Hieronder een compleet overzicht van de resultaten.

Spanje boekt late 1-0 overwinning op Denemarken

In Murcia behaalde Spanje een nipte 1-0 overwinning op Denemarken. Ondanks een gehavend team, met afwezigheden van onder meer Nico Williams en Rodri, was Spanje de bovenliggende partij. De beslissing viel pas in de slotfase, toen Martín Zubimendi de bal tegen de touwen schoot met wat hulp van Deense doelman Kasper Schmeichel, die ongelukkig ingreep.
Met deze zege pakt Spanje de koppositie in Groep A4 van de Nations League met zeven punten uit drie wedstrijden. Denemarken staat tweede met zes punten.

Portugal verslaat Polen met 1-3 dankzij Cristiano Ronaldo

In Warschau bewees Cristiano Ronaldo opnieuw zijn waarde voor Portugal. Hij gaf de assist voor de eerste treffer van Bernardo Silva en scoorde zelf de tweede goal na een gemiste poging van Rafael Leão. Piotr Zieliński bracht Polen terug in de wedstrijd met een doelpunt, maar een eigen goal van Jan Bednarek vlak voor tijd zorgde voor de 1-3 eindstand.
Portugal blijft ongeslagen en staat met de maximale negen punten bovenaan in Groep A1 van de Nations League. Polen staat derde met drie punten.

Servië wint overtuigend met 2-0 van Zwitserland

Servië boekte een overtuigende 2-0 overwinning op Zwitserland. De Serviërs toonden hun klasse en sleepten drie belangrijke punten binnen, waardoor ze hun positie in hun groep versterken.

Roemenië te sterk voor Cyprus: 0-3 overwinning

Roemenië was duidelijk een maatje te groot voor Cyprus en wist met een comfortabele 0-3 zege van het veld te stappen. Dankzij deze overwinning blijft Roemenië in de race om een goede eindklassering in hun Nations League-groep.
Overzicht Uitslagen Nations League
  • Spanje - Denemarken 1-0
  • Polen - Portugal 1-3
  • Servië - Zwitserland 2-0
  • Cyprus - Roemenië 0-3