Nederland knokt zich naar 1-1 gelijkspel tegen Hongarije

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 22:40
dlbeatsnoopcom 3000 kbecj1hpfu
De Nations League-wedstrijd tussen Hongarije en Nederland in Boedapest eindigde in een 1-1 gelijkspel. In een slechte wedstrijd van Nederland, dat aanvankelijk moeite had om het gedisciplineerde spel van Hongarije te doorbreken, kwam uiteindelijk terug door een kopgoal van Denzel Dumfries.

Sallai Brengt Hongarije Op Voorsprong

In de eerste helft kwam Hongarije op voorsprong door een doelpunt van Roland Sallai. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde bij Sallai, die vrij eenvoudig kon afwerken vanaf enkele meters voor het doel. Het Nederlandse team had in de eerste helft veel balbezit, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Het tempo was te laag en fouten in de opbouw, zoals slordig balverlies van Reijnders, zorgden ervoor dat Hongarije regelmatig gevaarlijk kon counteren.

Rode Kaart voor Van Dijk

De tweede helft kende enkele opvallende momenten, waaronder een rode kaart voor Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje kreeg twee gele kaarten in korte tijd, waardoor Nederland de wedstrijd moest vervolgen met tien man. Dit zorgde ervoor dat het voor Nederland een zware opgave werd om de achterstand goed te maken.

Dumfries Kopt Nederland Langszij

Ondanks de numerieke minderheid bleef Nederland vechten voor een resultaat. In de 82e minuut kwam Nederland op gelijke hoogte dankzij een vrije trap van Cody Gakpo, die perfect werd binnengekopt door Denzel Dumfries. Dit doelpunt bracht de spanning terug in de wedstrijd en gaf Oranje nieuwe energie voor de slotfase.
Hongarije probeerde in de laatste minuten nog de winnende treffer te forceren, maar Nederland wist stand te houden. Beide ploegen creëerden kansen, maar uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel.