Duitsland wint nipt van Bosnië-Herzegovina en staat bovenaan in Nations League-groep

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 22:49
dlbeatsnoopcom 3000 mpavvlu5sc
Duitsland heeft vrijdagavond een nipte zege geboekt op Bosnië-Herzegovina in de Nations League. In Zenica, waar Duitsland drie treffers afgekeurd zag worden, eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning. Door deze zege en het gelijke spel van Nederland tegen Hongarije (1-1) is Duitsland nu alleen koploper in de Nations League-poule, met zeven punten. Nederland volgt op de tweede plaats met vijf punten, terwijl Hongarije en Bosnië respectievelijk twee en één punt hebben.

Moeizame Start, Sterke Finish

Duitsland miste voor deze wedstrijd een aantal belangrijke spelers zoals Kai Havertz, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Marc-André ter Stegen, waardoor bondscoach Julian Nagelsmann enkele debutanten, zoals Alexander Nübel en Tim Kleindienst, een kans gaf. De start verliep moeizaam voor de Duitsers, waarbij Bosnië zelfs enkele keren gevaarlijk kon worden. Een vrije trap van Ivan Basic ging net naast en Edin Dzeko kon bijna profiteren van een fout van Serge Gnabry.
Halverwege de eerste helft begon Duitsland ook gevaarlijk te worden, wat resulteerde in een gemiste kans van Pascal Groß. Niet veel later viel de eerste treffer: een lange bal van Robert Andrich werd door Florian Wirtz teruggelegd, waarna Deniz Undav simpel kon afronden voor de 0-1. De Duitsers bleven druk zetten, maar zagen tot tweemaal toe een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Spanning in de Slotfase

Na de rust werd de spanning teruggebracht in de wedstrijd door een doelpunt van Edin Dzeko. De aanvaller kopte in de 70e minuut raak uit een corner, waardoor de stand 1-2 werd. Ondanks enkele pogingen van beide ploegen bleef het daarbij, en wist Duitsland de overwinning over de streep te trekken. Hiermee gaan ze met een goed gevoel richting het duel tegen Nederland, dat maandag in München op het programma staat.