Neymar waarschuwt Braziliaanse teamgenoten bij Real Madrid over Kylian Mbappé

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 13:52
1000000516
Neymar heeft zijn Braziliaanse collega’s bij Real Madrid gewaarschuwd over de samenwerking met Kylian Mbappé. De Braziliaan, die nu bij Al-Hilal speelt, beschreef het als "een hel" om samen te spelen met Mbappé tijdens hun tijd bij Paris Saint-Germain. Volgens journalist Cyril Hanouna zou Neymar in een bericht aan Vinicius Junior, Rodrygo en Eder Militao hebben gezegd dat de relatie tussen hem en Mbappé vaak gespannen was, ondanks hun succesvolle statistieken op het veld.

Spanningen bij PSG

Neymar en Mbappé speelden tussen 2017 en 2023 samen 136 wedstrijden voor PSG, waarbij ze samen voor 54 goals zorgden. Hoewel dit op het veld voor succes zorgde, was hun relatie buiten het veld minder soepel. Volgens eerdere uitspraken van Mbappé was hun samenwerking "hot en cold", met momenten van conflict en spanning. Deze problemen lijken de afgelopen jaren niet opgelost te zijn, ondanks hun prestaties voor de club.

Waarschuwing aan Real Madrid's Braziliaanse sterspelers

Neymar's bericht aan zijn landgenoten bij Real Madrid, zoals Vinicius Junior, Rodrygo en Eder Militao, komt als een waarschuwing nu Mbappé de overstap naar de Spaanse grootmacht heeft gemaakt. Hij beschreef de samenwerking met de Franse ster als "catastrofaal" en gaf aan dat het voor hem persoonlijk erg zwaar was om met Mbappé samen te werken. Deze waarschuwing komt op een cruciaal moment, aangezien de Braziliaanse spelers bij Real Madrid een belangrijke rol spelen in het succes van het team.

Wat betekent dit voor Real Madrid?

Met de komst van Mbappé naar Real Madrid, rijzen er vragen over hoe hij zal samenwerken met zijn nieuwe teamgenoten, vooral met de Braziliaanse sterren die al stevig gevestigd zijn in de ploeg. Neymar’s opmerkingen zullen ongetwijfeld extra druk leggen op Mbappé om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en om mogelijke frictie binnen het team te voorkomen.
Hoewel Neymar momenteel herstellende is van een knieblessure, kijkt de voetbalwereld nu naar de prestaties van Mbappé bij Real Madrid, vooral met het oog op de samenwerking met zijn Braziliaanse teamgenoten. Zijn debuut in de Champions League voor Real Madrid staat gepland tegen Stuttgart, en het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich staande houdt in zijn nieuwe team.
Neymar's waarschuwing zet de toon voor wat mogelijk een uitdagende relatie kan worden tussen Mbappé en zijn nieuwe collega's in Madrid. Terwijl Neymar en Mbappé nu op verschillende continenten spelen, blijven de spanningen uit hun tijd bij PSG duidelijk een rol spelen.