Dani Olmo vier tot vijf weken uitgeschakeld door hamstringblessure

Nieuws
maandag, 16 september 2024 om 12:54
1000000500
Barcelona moet het de komende weken zonder Dani Olmo stellen. De Spaanse middenvelder liep een hamstringblessure op tijdens het competitieduel met Girona, waar hij na een uur spelen werd gewisseld. Onderzoek wees uit dat hij vier tot vijf weken nodig heeft om te herstellen. Zijn blessure is een forse tegenvaller voor trainer Hansi Flick, aangezien Olmo fantastisch begon bij de Catalanen met drie doelpunten in zijn eerste drie competitiewedstrijden. Hij mist nu onder meer wedstrijden tegen AS Monaco, Villarreal en Sevilla.

Sterke start en zware klap

Olmo's afwezigheid komt op een ongelukkig moment voor Barcelona, omdat ze in de komende weken belangrijke duels spelen in zowel de Champions League als de competitie. De aanvallende middenvelder, die deze zomer voor 55 miljoen euro overkwam van RB Leipzig, liet al direct zijn waarde zien voor de club. Hij scoorde in zijn eerste drie wedstrijden voor Barcelona, iets wat sinds 2011 geen nieuwe speler meer was gelukt.

Kans op terugkeer tegen Bayern München

Hoewel de blessure een groot verlies is, wordt verwacht dat Olmo tegen het einde van oktober terug kan keren, net op tijd voor cruciale wedstrijden tegen Bayern München en Real Madrid. Voor Barcelona blijft het echter een race tegen de klok, aangezien ze hem ook moeten missen tegen sterke teams als Villarreal en BSC Young Boys in de Champions League.

Succes bij RB Leipzig en Spanje

Voordat hij naar Barcelona kwam, had Olmo een succesvolle periode bij RB Leipzig, waar hij in 148 wedstrijden 29 doelpunten maakte en 34 assists gaf. Hij won daar twee keer de Duitse beker en de Super Cup. Ook bij het Spaanse nationale elftal is Olmo uitgegroeid tot een vaste waarde met 40 interlands. Zijn blessure is daarom niet alleen een klap voor Barcelona, maar ook voor Spanje, dat wellicht de middenvelder zal missen tijdens belangrijke interlandwedstrijden.

Grote verwachtingen bij Barcelona

Olmo’s terugkeer naar Barcelona werd gezien als een nieuwe kans om zich te bewijzen na zijn jeugdopleiding bij de club. Zijn sterke start en aanpassing aan de speelstijl van Hansi Flick lieten direct zien dat hij een belangrijke rol kan spelen in de toekomst van de club. Zijn blessure komt echter op een kritiek moment waarin hij zich verder had kunnen ontwikkelen binnen het team.